‘Sık dişini biraz’ sözü hasta ediyor!

DentSuadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, özellikle uykuda istemsiz yaşanan diş sıkmaların sadece dişler...

DentSuadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, özellikle uykuda istemsiz yaşanan diş sıkmaların sadece dişleri değil, çene, boyun ve baş ağrılarına da yol açtığını belirtiyor.

 

“DİŞ KAYBI İLE SONUÇLANMAKTA”

"Diş sıkma sonucunda, dişlerde çatlaklar, kırılmalar ve diş etine yakın kısımlarında aşınmalar oluşur" diyen Protez ve İmplantoloji Uzmanı Arslan, "Diş minesindeki aşınma, dişi koruyamamakla başlayan adım, diş kaybı ile sonuçlanmaktadır" şeklinde konuşuyor. 

 

“KENDİYLE BARIŞIK BİREY”

Ve bunların yanı sıra da, diş hekimliğine karşı kişinin hissettiği stres, kaybın ve tedavi sürecinin uzamasına neden olmaktadır. Psikolojik olarak hissedilen diş hekimi korkusu gelecekte oluşabilecek birçok sağlık sorunlarının da tetikleyicisi olmaktadır. Günümüz koşullarında artık, acıdan ve korkudan uzak olabileceğiniz pek çok yeni yöntemler oluşmaktadır. Profesyonel olarak yapılan birçok çalışma neticesinde, hastalarımızın artık diş hekimi korkusunu yendiklerini ve kendisiyle daha barışık bir birey haline geldiğini görmekteyiz.

 

DİŞ SIKMASINA BOTOKSLU ÇÖZÜM

Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, stresin yol açtığı diş sorunları ve tedavisine yönelik olarak şu bilgileri veriyor: "Diş kaybıyla bizlere gelen hastalarımızın bir çoğunda diş sıkma ve gıcırdatma problemlerini görüyoruz. Bunu önleyebilmek adına diş plakları veya botoks işlemleri yapmaktayız. Hazırlanan diş plakları, diş üzerindeki basıncı önleyeceği için, refleks olarak kişinin dişini sıkmasını engeller. Yapılan botoks işlemi de çiğneme kaslarına uygulandığından stresi yok etmeye yönelik bir çalışmadır."

#

13 May 2017 - 15:41 Kocaeli- Sağlık

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.