Sinan Ejderoğlu: SP yine güçlü günlerine kavuşacak

SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, genç; ama siyasette deneyimli ekibiyle partiyi Kocaeli’de eski günlerine kavuşturmak için çalışmalara başladıklarını sö...

SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, genç; ama siyasette deneyimli ekibiyle partiyi Kocaeli’de eski günlerine kavuşturmak için çalışmalara başladıklarını söyleyerek, “Kendi insanımızdan aldığımız güçle Türkiye’yi büyük bir ülke haline getireceğiz. Önümüzdeki seçimlerde halkımız bu düşünceye oylarını verecekler ve Saadet Partisi yine güçlü günlerine kavuşacak” dedi

Üye olmayan kişilerin delege yapıldığı iddiasıyla iptal edilen il kongresinin ardından geçen hafta yapılan kongre ile il başkanlığı koltuğuna 359 delegeden 209’unun oyunu alarak oturan Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, çalışmalarına başladı. Daha önce Kartepe Belediye Başkanlığı’na ve milletvekilliğine adaylığını koyan Ejderoğlu, üniversite yıllarından beri siyasetin içerisinde. Üst üste iki kere kongre yapılmasını değerlendiren Ejderoğlu, “Farklı çalışma tarzı belirleyen arkadaşlar kongrede alışık olmadığımız şekilde 2’nci liste çıkardı. Ama 2 liste birbirine karşı düşmanlık, ayrışım, fikir ayrılığı şeklinde değil, tarz ayrılığı şeklinde çıktı” dedi.

“GERGİNLİK VE HUZURSUZLUK YARATMAKTA”
Ekibinde yer alan isimlerin genç; fakat en az 3-4 aktif seçim geçirmiş kişilerden oluştuğunu dile getiren Ejderoğlu, “Şehri ve teşkilatı iyi tanıyan arkadaşlara sahibiz. Her ilçenin kendine özgü yapısı var. Bu yapı üzerine yoğunlaşıldığında seçimde başarılı olmamız kaçınılmaz. Ayrıca üye güncellemelerimize başladık. Üye sayımızı artıracağız” dedi. SP’nin 15 yıldır Kocaeli halkına hizmet edememesinden diğer partililer gibi rahatsızlık duyduğunu dile getiren Ejderoğlu, “Bu durum tabanımızda gerginlik ve huzursuzluk yaratmakta” dedi.

“İSTİFADE EDEMİYORUZ”
Kocaeli’nin sorunları üzerine görüşlerini belirten Ejderoğlu, “Kocaeli, tanıtılmayan, bilinmeyen en güzel kentlerden bir tanesidir. İstanbul’a, Ankara’ya çok yakın olmasına rağmen, sanayicinin iyi bildiği kent olmasına rağmen, yol üstünde olmasına rağmen bilinirliğe sahip değil. Birçok güzelliği bir arada barındıran kente sahibiz. Şehirde, ülkenin yükünü omuzlamasının bir yorgunluğu da var. Bir yandan çok şanslı; ancak yerel yönetimlerden gerektiği kadar istifade edemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KOCAELİLİ OLMA BİLİNCİ YOK”
Ejderoğlu, “Kocaelili olma bilinci, ruhu yok. Bunu oluşturabilecek bir ortam yok. Eğitim ve sağlık açısından yapılanlar var; ama çok yetersiz. Kocaeli 3-4 üniversiteyi kaldırabilecek yapıda. 65 bin öğrencinin bir üniversitede barındırılması da ayrı bir engel. Sağlık sektörümüzün daha da gelişmesi gerekiyor. Kocaeli her şeyi hak ediyor; ama hak ettiğini alamıyor. Ülkenin en yüksek gelir imkanları Kocaeli’de; ancak bu durumu pozitif olarak yansıtamıyoruz” şeklinde konuştu.

“ORTADA AKİLLİK YOK”
Ülke genelindeki sorunlar hakkında da açıklamada bulunan Ejderoğlu, “Türkiye anaç bir ülke. Türkiye, komşuları tarafından takip edilen bir ülke. Her komşusu Türkiye’yi yakından izliyor. Daha uzak ülkeler dahi olan biteni takip ediyor. Türkiye üzerinde oynanan oyunlarda fazlalaşıyor” diyerek ‘Akil Adamlar’ konusunda, “Akil adam kavramı aslında toplumun önde gelen, bilgi ve donanım tecrübesine ulaşmış insandır. Bugünkü akil insanlar hükümetin takip etmiş olduğu politikayı benimsetmeye çalışan insanlardır. Akil adamlar normalde yapılacakları söyler. Ancak ortada yapılanı kabul ettirme durumu var. Bu manada akillik ortadan kalkmış oluyor” ifadelerini kullandı.

“SP GÜÇLÜ GÜNLERİNE KAVUŞACAK”
Ülkede çok fazla sorun olduğunu, güçlü bir devlet olma noktasında Türkiye’nin engellemelerle karşı karşıya bulunduğunu söyleyen Ejderoğlu, “Engellemeler olmasa Türkiye dünyanın en özgür insanlarının bulunduğu konuma gelebilir. Saadet Partisi olarak kendine özgü stratejisi olan bir ülke düşüncesine sahip bir partiyiz. Kendi insanımızdan aldığımız güçle Türkiye’yi büyük bir ülke haline getireceğiz. Önümüzdeki seçimlerde halkımız bu düşünceye oylarını verecekler ve Saadet Partisi yine güçlü günlerine kavuşacak. Bunu da bütün insanlarımızla gerçekleştireceğiz” dedi.

#

16 Nis 2013 - 09:42 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.