Siyaset dertlere çözüm üretme yeridir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Giresun İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘’Siyaset Akademisi’nde ‘’A’dan Z’ye Siyaset...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Giresun İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘’Siyaset Akademisi’nde ‘’A’dan Z’ye Siyaset ve Hizmet Sözlüğü’’ konulu bir ders verdi. Giresunluların yoğun ilgi gösterdiği derste siyasetteki ve belediyecilikteki tecrübelerini paylaşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Siyasetçi halkın derdiyle dertlenmelidir. Siyaset fedakârca çalışmak ve dertlere çözüm üretmek demektir’’ dedi.

BAŞKAN’DAN İLK DERS GİRESUN’DA

Başkan Karaosmanoğlu, AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı çerçevesinde AK Parti Giresun İl Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi’nin açılış dersini verdi. AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Başkan Karaosmanoğlu’na Başkan Danışmanı Ömer Polat eşlik etti. Trabzon üzerinden Giresun’a geçen Başkan Karaosmanoğlu ile Başkan Danışmanı Polat’ı havaalanında, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk karşıladı.

BAŞBAKANIMIZIN ÇALIŞKANLIĞI ÖRNEK OLMALI

Giresun İl Özel İdare Kültür Sitesi’nde partililerin yoğun ilgisiyle yapılan programda ilk dersi veren Başkan Karaosmanoğlu, siyasetin amaç ve hedeflerinin yanı sıra Kocaeli’nde yapılan hizmetleri sinevizyon eşliğinde anlattı. ‘’A’dan Z’ye Siyaset ve Hizmet Sözlüğü’’ konulu bir ders veren Başkan Karaosmanoğlu, siyasette dertlere derman olmak için fedakârca çalışmak gerektiğini söyledi. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışkanlığını ve fedakârlığını partililere örnek gösteren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bakın Avrupa’da birçok ülke önemli ekonomik ve siyasasal sorunlar yaşıyor. Ama bizim kaptanımız sağlam. Kaptanınız sağlam olursa yolunuzu şaşırmazsınız. Halkını seven, güçlü, iradeli, çalışkan bir liderimiz var. Başbakanımız gece gündüz demeden çalışıyor. Biz de onu örnek alarak varımızla yoğumuzla çalışmalıyız, çalışıyoruz’’ ifadesini kullandı.

FEDAKARCA ÇALIŞINCA OLUYOR

Salondaki partililerin konuşmasını dikkatle dinlediği ve sık sık not aldığı Başkan Karaosmanoğlu, siyasette ve hizmette asıl olanın halkın kalbini kazanmak olduğuna da değindi. ‘’Hizmetlerde önemli olan halkın kalbini kazanmaktır’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘sözlerine şöyle devam etti. ‘’Hizmetlerimizin temeli halkımızın gönlünü kazanmak, halkımızı mutlu etmektir. Siyaset bunun için yapılır, halka hizmet için yapılır. Bizim sloganımız çalışınca oluyor. Çalışmadan hiçbir şey gerçekleşmez. Emek vereceksiniz, alın teri dökeceksiniz. Siyaset fedakarlık ister. Parti teşkilatlarımızın, siyasetçilerimizin, idarecilerimizin bu fedakarlığı halka hizmete dönüşüyor.’’

BU MAKAMLAR NÖBET YERİDİR

Hizmette kaynakların israf edilmeden yerinde ve doğru projelerde kullanılmasının öneminde dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nde son yıllarda yaşanan değişimi de fotoğraflarla anlattı. Kocaeli’nde hizmette gelinen noktayı eski ve yeni fotoğraflarla gözler önüne seren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Siyaset yaparken bilgiyi rehber edineceğiz. Elde ettiğimiz bilgiyi hizmete dönüştüreceğiz. Siyaset kartvizit elde etmek, sadece makam sahibi olmak için yapılmaz. Bu makamlar nöbet yerleridir. AK Parti bunu böyle gördüğü, siyaseti halka hizmet etme yeri olarak gördüğü için yıllardır başarılı olmuş ve milletimizin sürekli artan desteğini kazanmıştır’’ şeklinde konuştu.

HİZMET GÜCÜMÜZÜ MİLLETTEN ALIYORUZ

Tertemiz ve yaşanabilir çevrenin, şehirlerin aynası olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, hizmet odaklı belediyeciliğin esaslarını da şu sözlerle dile getirdi; ‘’İstihdama ve güçlü bir geleceğe giden yol eğitimden geçer. AK Parti olarak bizim için hizmet, ülkemize ve milletimize verdiğimiz değeri ifade etme şeklimizdir. Bu nedenle de sloganlarımızdan biri ‘İşimiz hizmet, gücümüz millet’ şeklindedir. Çünkü bu hizmet gücümüzü milletimizin desteğinden almaktayız. Şehirlerimizi 100 yıl sonrasını bile düşünerek planlamalı, buna göre projeler üretmeliyiz. Kentin sağlığı kadar, halkımızın sağlığını da düşünmeliyiz. Dürüst siyasetin temeli açıklık, şeffaflık ve hesap verebilir olmaktır. Altyapı şehrin damarları, üst yapı ise hayatın aktığı alanlardır.’’

BAŞKAN’I SOLUK ALMADAN DİNLEDİLER

Başkan Karaosmanoğlu’nu dikkatle dinleyen partililer ve siyaset akademisinin öğrencileri, sık sık not aldı ve aktif olarak derse katıldı. Salondaki Giresunlular, Başkan Karaosmanoğlu’nun fotoğraflarla anlattığı Kocaeli’ndeki değişim ve gelişime de hayran kaldı. Yaklaşık 2 saat süren derste Başkan Karaosmanoğlu’nu soluk almadan dinlediklerini ve çok önemli bilgiler elde ettiklerini söyleyen siyaset akademisinin öğrencileri, programın sonunda kendisine ‘’Çalışınca Oluyor’’ kitabını imzalattı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

PARTİLİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

Başkan Karaosmanoğlu, programın ardından AK Parti Giresun İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk ve yöneticiler tarafından parti binasının girişinde çiçeklerle karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, Giresun’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Gebze ilçemizin Beylikbağı bölgesinde Giresunlu hemşerilerimiz yoğun olarak yaşıyorlar ve bize büyük teveccüh gösteriyorlar. Ben de bu nedenle bu dönem ilk dersi Giresun’da vermek istedim’’ dedi.

BAŞKANIMIZ’DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk ile partililer, Başkan Karaosmanoğlu’nu kentlerinde ağırlamaktan gurur duyduklarını söylerken, ‘’Başkanımız Karaosmanoğlu’nun verdiği dersi ve Kocaeli’nde yaptığı hizmetleri mutluluk ve gururla izledik, yapılanlar karşısında hayran kaldık. Başkanımızın verdiği ders bizim için çok verimli geçti. Siyaset ve hizmet noktasında çok önemli bilgiler edindik’’ yorumunu yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, Giresun ziyaretinde ayrıca şehri gezdi ve çeşitli temaslarda bulundu.

#

21 Kas 2011 - 11:19 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.