Sizlerle gurur duyuyoruz çocuklar!

TARİHE GEÇMELERİ AN MESELESİ İlimizi Türkiye Yıldız Erkekler Voleybol yarı finallerinde temsil eden İzmit Yahya Kaptan Spor grubun son maçında İstan...

TARİHE GEÇMELERİ AN MESELESİ

İlimizi Türkiye Yıldız Erkekler Voleybol yarı finallerinde temsil eden İzmit Yahya Kaptan Spor grubun son maçında İstanbul’un seçilmiş oyuncularından kurulu TFV Fabrika Voleybol takımına 3-1 mağlup oldu ve grubunu ikinci sırada bitirdi. Turkuaz Beyazlıların Türkiye finallerine gitme umudu sürüyor. Temsilcimiz en iyi 5 grup ikincisinden birisi olursa, Kocaeli voleybol tarihinde yıllar sonra bir ilki gerçekleştirecek ve Kocaeli’den bir kulüp takımı finallerde boy gösterecek.

 

İLK 3 MAÇTA SET BİLE VERMEDİ

Bir ayağı da İzmit Hasan Gemisi Spor Salonu’nda gerçekleşen Türkiye Yıldız Erkekler Yarı Finallerinde tamamı İzmitli voleybolculardan kurulu Yahya Kaptan Spor ilk maçında Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi’ni, ikinci maçında Tekirdağ Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nü ve üçüncü maçında da Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni set vermeden 3-0 mağlup etti.

 

ÇOK ŞANSSIZDIK

Temsilcimizin Türkiye finallerine direk gidebilmesi için Türkiye Voleybol Federasyonu’nun proje takımı Fabrika Voleybol’u da mağlup etmesi gerekiyordu. Rakibi karşısında çok iyi bir mücadele ortaya koyan Yahya Kaptan maçı detaylarda 3-1 kaybetti. İlk sete iyi giremeyen ekibimiz 20 dakika süren seti 25-12 kaybetti.

 

RAKİP ELİMİZDEN KAÇTI

İkinci sette gerçek kimliğini sahaya yansıtan Yahya Kaptan, takım kaptanı Yunus Emre Çokgüler ile üst üste sayılar buldu ve seti 25-21 kazandı. (1-1) Üçüncü sette ekibimiz oyunu domiden taraftarı. Sette bir ara 22-18 önde olan Yahya Kaptan kritik hakem kararları ve basit hatalar sonucu alacağı seti 25-23 kaybetti ve 2-1 geriye düştü.

 

DİĞER MAÇLARI BEKLİYORUZ

Dördüncü setin son bölümlerine kadar da skorda eşitlik vardı. Yahya Kaptan 18-16 önde götürdüğü 4. setin son bölümlerinde iyi manşet getiremedi ve bloğa takıldı. Bu süreçte 9-1’lik seri yakalayan Fabrika Voleybol seti 25-19 maçı da 3-1 kazandı. Maçın ardından büyük bir üzüntü yaşayan ekibimiz grup ikincisi oldu ve yine de finallerine gitme umudunu sürdürdü. Diğer gruplardan gelecek olan sonuçlara göre Yahya Kaptan’ın finallere gidip gidemeyeceği belli olacak. Erdem ÖVÜÇ

 

İZMİT YAHYA KAPTAN: 1

TVF FABRİKA VOLEYBOL: 3

SALON: Hasan Gemici

HAKEMLER: Serap Kuka**, Süha Küçüközler**

İZMİT YAHYA KAPTAN: Cemalcan***, Yunus Emre****, Umut***, Umut Barış***, Tunahan***, Yusuf**, İlker**, Burak**, Emre**, Yusuf Efe**, Hamdi**

TVF FABRİKA VOLEYBOL: Onur**, Doğukan**, Aybars**, Gökdeniz**, Abdülkerim**, Bilal**, Özgür**, Eren***, Alper**, Mehmet**, Erencan**, Hami**

SETLER: 12-25, 25-21, 23-25, 19-25

SÜRE: 101 DAKİKA

#

21 May 2017 - 17:00 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.