SKM’de Türk kültürü sergisi

Kocaeli Valiliği’nin Nevruz programı çerçevesinde geleneksel el sanatları ve Türk süsleme sanatları karma sergisi SKM’de açıldı. Sergide 273 eser yer...

Kocaeli Valiliği’nin Nevruz programı çerçevesinde geleneksel el sanatları ve Türk süsleme sanatları karma sergisi SKM’de açıldı. Sergide 273 eser yer alıyor.

Kocaeli Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı Nevruz programı çerçevesinde gerçekleştirilen geleneksel el sanatları ve Türk süsleme sanatları karma sergisi dün Sabancı Kültür Merkezi (SKM)’nde açıldı. Açılışını Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın’ın yaptığı sergide geleneksel el yapımı halılar, gümüşler, tablolar, çiniler, hançer ve panolar, oyalar ve ebru sanatına ait eserler olmak üzere 273 parça sergilendi.

BELGE VERİLDİ
Açılışta konuşma yapan Adnan Zamburkan bu sergi için Türkiye genelinde on beş ilin seçildiğini ve Kocaeli’nin beşinci sırada olduğunu söyledi, Kocaeli halkını bu özel sergiyi gezip görmeye davet etti. Zamburkan, ayrıca müdürlük olarak pek çok sergi ve kurs açtıklarını ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün açtığı ebru kursunda başarılı olan Nesrin Tokgöz ve Gülgün Aksoy’a başarı belgelerini Kocaeli Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci verdi. Daha sonra protokol üyeleri sergiyi gezdi. El yapımı halıları ve hançerleri büyük bir ilgiyle inceleyen Hıdır Kahveci beğenilerini dile getirdi.

#

22 Mar 2011 - 14:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.