Sokakta konser

Aralarında down sendromlu öğrencilerin bulunduğu gitar kursu öğrencileri, gitar çalıp, şarkı söyleyerek yürüyüş yolunda vatandaşlara keyifli anlar yaş...

Aralarında down sendromlu öğrencilerin bulunduğu gitar kursu öğrencileri, gitar çalıp, şarkı söyleyerek yürüyüş yolunda vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.   Konsere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar öğrencilerle birlikte şarkı söyleyerek, yaptıkları bu güzel çalışmayı alkışlarıyla desteklediler. Konserin herkes için ayrı bir anlam taşıdığını belirten belediye yetkilileri “  belediyemiz her zaman engelli dostu bir belediyedir.  Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan tarafından hayata geçirilen ponjelerle Engelli Dostu Belediye ve Şehir unvanlarını almaya hak kazandık. Bu projemiz de belediyemizin hayata geçirdiği çalışmalardan sadece bir tanesi.

 

ÖZEL ÇOCUKLAR

Öncelikle öğrencilerimizin hiçbirine engelli demiyoruz. Bizim için hepsi engelsizdir. Çocuklarımız bizim için özel çocuklardır. Down sendromlu öğrencilerimden oluşan sınıfımızın mevcudu 20’dir. İZMEK’te gitar kursuna gelen, eğitim alan farklı sınıflardaki öğrencilerden oluşan karma bir grup kurarak “Biz Engelleri Aştık, Ya Siz?” sloganıyla başladık. Öğrencilerimizle böyle bir etkinlik düşündük. Gerçekte bir engel olmadığı, engelleri bizlerin koyduğu bilinciyle, farkındalık yaratmak amacıyla etkinliğimizi hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

 

AİLELERDEN TEŞEKÜR

Kursun çocuklarına çok önemli katkılar sağladığını belirten aileler ,çocuklarının kursta eğlenerek öğrendiklerini, yeni arkadaşlıklar edindiklerini ve topluma karıştıklarını ifade ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler. Kursların faaliyette olmasında katkı sağlayan başta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a ve emek veren herkese teşekkür ettiler.

#

01 Eyl 2017 - 13:59 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.