Somali için 4 milyon 73 bin 600 TL toplandı

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından dün Somali yararına düzenlenen iftar yemeğinde 4 milyon 73 bin 600 TL toplandı.Kocaeli Va...

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından dün Somali yararına düzenlenen iftar yemeğinde 4 milyon 73 bin 600 TL toplandı.

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından dün Somali yararına Antik Kapı Restaurantta iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, il müdürleri ve sanayiciler katıldı. 580 kişinin katıldığı Somali için yardım gecesinin sonunda 4 milyon 73 bin 600 TL toplandı. Genel toplamı açıklayan Vali Ercan Topaca, kampanyanın başladığı günden itibaren toplam 6 milyon 345 bin 490 TL olduğunu belirtti.

[b]YARDIM İÇİN KAĞIT DAĞIRILDI
Yardım miktarlarını yazılması için gelen misafirlere doldurulması gereken özel kağıtlar dağıtıldı. Yardım için herkes bütçesine uygun miktarlar yazarken gecenin ilk konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı, Karaosmanoğlu, emeği geçenlere teşekkür ederek, bu yardımın devamının gelmesini temenni etti.

[b]“AYNI GÖREV BAŞINDAYIZ”
Ardından konuşma sırası Vali Ercan Topaca’ya geldiğinde Topaca, “Somali’deki vatandaşlar suya ekmeğe muhtaç yaşıyorlar. Ancak biz bunların içinde olduğumuz için farkında değiliz. Bir ekmek kırıntısı bile onlar için çok önemli. Somali’de yıllardır iç savaşın verdiği bir yoksulluk var. Biz Somali ile yıllar önce tanıştık. Osmanlı zamanında şimdi ki gibi bize görev düşmüştü. Somali’nin geçmişi ile ilgili devlet arşivlerinden kaynak istedim. Ama bugüne yetiştiremediler. 1555 yılında Kanuni ile Somali’ye giderek yardımlarımızı götürmüşüz. Şimdi yine aynı görev başındayız” dedi.

[b]YARDIMLAR VERGİDEN DÜŞECEK
Topaca, “Başbakanın talimatı üzerine yarım kampanyaları başladı. Onları refah buluşturma ve daha da büyütme umuduyla yola çıktık. Yardımın bahanesi olmaz genç yaşlı herkes bu yardımlarda bulunmaya çalışıyor. Şimdiye kadar sokaklarda banka hesaplarında yardımları bekliyoruz. Amacımız yardım için herkese ulaşmak” dedi. Yapılan yardımların valilik olarak şirketlerin vergilerinden düşeceğini belirten Topaca, böylelikte iş adamaları için yardımlarında rahat olabileceğini vurguladı.

[b]“10 YILDA ÇOK DEĞİŞTİK”
Bakan Nihat Ergün burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin 10 yıl içerisinde ekonomik olarak çok değiştiğini belirterek,Allah'a şükürler olsun. Bu günkü Türkiye 10 yıl öncesindeki Türkiye'ye göre çok farklı bir durumda. 10 Yıl önce IMF 1 Milyar dolarımızı bırakmış diye gazete manşetleri olurdu. Televizyonlarda birinci haber olurdu. Kredi olarak kullandığımız para. 1 Milyar dolar şimdi ne Türkiye'nin hayır hasenati. Türkiye'de devletin ve sivil toplum örgütlerinin Dünya'nın değişik yerlerindeki bu tür sorunlar için her yıl yapmış olduğu düzenli olarak yapmış olduğu yardımların toplamı 1 milyar doları aşmaktadır. 1 Milyar dolar bu gün Türkiye'nin hayır hasenatı olacak bir rakam haline gelmiştir. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye iyi insanların sorumluluk sahibi insanların ülkesi. Dünya'da olup bitenlere duyarsız kalmayanların ülkesi Türkiye dedi.

[b]TÜPRAŞTAN 750 BİN TL YARDIM
Bakan Ergün ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oluşan heyet iftara katılanlardan Somali için yardım taleplerini topladı. İftar yemeğinde, 750 bin TL ile Tüpraş en fazla yardım yapan kuruluş olurken, Çolakoğlu Grubu 500 Bin TL ile ikinci oldu. Gecede 4 milyon TL toplanırken Kocaeli Valiliğinin başlattığı kampanyada toplanan 2 Milyon 345 bin TL ile birlikte toplam 6 Milyon 345 bin Somali için yardım olarak toplantı.

#

26 Ağu 2011 - 08:56 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.