SÖMESTR’da ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞI AİLE KONAK’A EMANET

Çocuk Check-up programı Sömestr tatili yaklaşırken, okul çağı çocuklarında  sıklıkla karşılaşılan görme ve işitme gibi sağlık sorunları okul başarıs...

Çocuk Check-up programı

Sömestr tatili yaklaşırken, okul çağı çocuklarında  sıklıkla karşılaşılan görme ve işitme gibi sağlık sorunları okul başarısını gölgeleyen unsurlar. Aile Konak Hastanesi’nde, görme, işitme gibi okul başarısını etkileyen sağlık problemleri chcek up paketleri sayesinde tespit edilerek tedavi ediliyor. Tedavi edilmemiş göz problemleri öğrenme kabiliyetini, kişiliği, okula uyumu olumsuz etkileyeceği gibi hastalığın tedavi edilmemesi başka ciddi problemlere de yol açabiliyor. Okul çağı çocuklarında en sık rastlanan rahatsızlıkların başında göz tembelliği, kronikleşen boğaz ağrıları, işitme ve ağız ve diş rahatsızlıkları geliyor.   

Bademcik ameliyatı için doğru zaman

Okul çağı çocuklarında sıklıkla karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik Aile Konak Hastanesi’nin oluşturduğu check up paketlerinde, görme, işitme, diş ve psikolojik danışmanlık gibi hizmetler yer alıyor. İltihaplandıklarında hayatı kabusa çeviren ve özellikle çocuklarda büyüme geriliği, böbrek, kalp eklemlerini etkileyerek kronik hastalıklara neden olabilen bademciklerin alınması için sömestr tatili en uygun zaman olarak belirtiliyor.  Tıkayıcı boyuta ulaşan ve buna bağlı olarak uykuda nefes durması (uyku apnesi), horlama, ağız kokusu, agresyon, okul başarısında azalma, büyüme geriliği gibi belirtiler veren çocuklarda bademciklerin alınması uygun görülüyor.

Sömestrda sünnet

Genellikle yaz aylarında tercih edilen sünnet operasyonları için aslında sömestr tatili de uygun zamanlardan biri. Aile Konak Hastabesi’nin sömestr tatilinde çocuklara yönelik sağlık programları arasında yer alan sünne, Üroloji uzmanları ve Genel Cerrahi uzmanları tarafından başarı ile uygulanıyor. İyileşme süreci yaklaşık bir hafta olan sünnetin, ameliyathane ortamıda, steril şartlarda ve uzman eller tarafında  yapılması şart. Çocuğunuzun sağlığını gözden geçirmek ve olası rahatsızlıklara önlem almak için sömestr tatili en doğru zamanlardan biri.

 

 

#

18 Oca 2017 - 00:11 Kocaeli- Sağlık

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.