Soytürk’ten, çok önemli uyarı ve iddialar var!

Soytürk, Tahir Tavun ve denetleme kurulu üyeleri ile Aynur Vergili’yi yanlışları konusunda uyardı. Ayrıca Vergili’nin aday adaylığı ile ilgili olarak...

Soytürk, Tahir Tavun ve denetleme kurulu üyeleri ile Aynur Vergili’yi yanlışları konusunda uyardı. Ayrıca Vergili’nin aday adaylığı ile ilgili olarak da, “Allah Körfez’i korudu” dedi.

 

Körfez Center Alışveriş Merkezi’nde geçtiğimiz hafta 9 kişinin gözaltına alındığı kavganın ardından AVM’de yeni yönetim kurulunun anlaştığı firma yaptığı açıklama ile yaşananları değerlendirdi. Eski yönetimin yeni yöneticileri AVM’ye sokmaması ile iyice alevlenen süreçte olaylar daha da fazla büyüyor.

 

İFA SOYTÜRK’TEN AÇIKLAMALAR

Firma adına açıklamayı yapan İfa Soytürk,  süreçle ilgili detayları paylaştı. Soytürk, “11 Mart 2012 tarihinde gerçekleşen ilk genel kurulda yapılan kontrat gereği toprak sahiplerine yüzde 39 pay verilirken müteahhidin yüzde 61 payı vardı, Şu anda yapılan satışlar sonunda müteahhit firma olan Seydanlar şirketinin en büyük pay sahibi olduğunu iddia ettiği 103 adet dükkandan 22’sine sahiptir ve bu dükkanlar ipoteklidir”  dedi.

 

“SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ”

Yapılan ilk genel kurulda insanları bazı sözlerin verildiğini dile getiren İfa Soyturk, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sözlerle yerine getirilmedi. Satış yapılan maliklerden aidat alınmayacak, sadece toprak sahiplerinde aidat alınacak denildi. O dönemde kimse birbirini tanımadığı için satış yaptığı maliklerden toprak sahiplerini kötüleyerek ve yönetime sahip olmak için bütün işlemlerinizi biz yapacağız diye vekalet aldılar. Bu sayede ilk kurul toplantısında Seydanlar firması sahibi Tahir Kavun’un işaret ettiği Aynur Vergili malik olmadığı halde dışarıdan yönetici olarak atandı. AVM’deki dükkanların tamamı dolana kadar aidat alınmayacağı belirtildi. Hatta kiracıların hazır olduğu, en çok 5 aya kadar merkezin dolacağı belirtildi. Fakat Aynur Vergili başarısız olunca suçu başkalarına atarak kendini kurtarmaya çalışıyor.”

 

“KONGRE TALEBİNE HAKARETLİ YANIT”

Şu an AVM’de hala boş dükkanlar var ve bunlardan aidat alınmaya devam ediliyor. KMK’ya göre bu talep yasal, burada sıkıntı yok. Fakat malikler bir süre sabırla bekledikten sonra ve birbirlerini tanıdıkça durumun pek iç açıcı olmadığını ve KMK 29. Maddesi’nin verdiği yetkiye dayanarak gerekçelerini ve olağanüstü kongre için yeterli imza ile yönetici olan Aynur Vergili’ye müracaatlarında, talepleri, hakaretler edilerek geri çevrildi. Bilindiği üzere 3 Kasım 2013 tarihinde olağanüstü kongre yapıldı. Aynur Vergili görevden alınarak yeni yöneticiyi seçtiler. Ama bu çözüm olmadı. Aynur Vergili gözü kara bir şekilde bu taleplere karşı geldi. Hatta gazetelere haberler yaptırarak, gelemediler, püskürtüldü, tatlı su kurnazları, benim adımla şöhret olmaya çalışıyorlar gibi tuhaf ve kurnazca tavırlar sergiledi.”

 

“KÖRFEZLİLERİ ALLAH KORUDU”

Aynur Vergili’nin bu süreçte, AKP’den Körfez Belediye Başkanlığına aday adayı olması nedeniyle iktidar apoletini kullanmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen İfa Soytürk, “Bu durum herkesi etkiledi. Körfez’i Vergili’den Allah korudu” açıklamasında bulundu. Eski görevi bırakmak istememesinin sebeplerini de belirten Soytürk, “Buradaki rant ve gelirler maliklerden talep edilen aidatlar. Müteahhidin kendi açtığı işletmeleri işletirken kasten boş bırakılan dükkanların aidatları ile malikleri bezdirmek ucuz ucuz ellerinden almak, aidat ödemeyen maliklerin elinden icra ile almak. Tahir Kavun bu konu ile ilgili maliklere hakaret etmiş, sonucunda dava açılmış ve ceza almıştır” açıklamasında bulundu.

 

“YENİ YÖNETİMİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN”

Soytürkk, açıklamalarına şöyle devam etti: “Yeni yönetim kurulu, resmi süreç sonunda AVM’de göreve başlamak istedi. Fakat eski yönetimde bulunan Aynur Vergili tarafından içeri alınmadı. Sebebi ise 3 Kasım 2013’te gerçekleşen kongreye iptal davası açılmasıydı. Bu nedenle içeri alınmadık. Bizden mahkeme kararı isteyerek oyaladılar ve zaman kazandılar. Aslında böyle bir dava ve yetki kanunda yok.”

 

“KENDİ DAVALARINI TAKİP ETMEDİLER”

“Aynur Vergili’nin 30 Ocak 2013’te yaptığı genel kurulda, deftere yazılan ibareler boş kısımlara sıkıştırıp ve toplantı sonrası 15 yıl yazılmış. Bu hareketle kendi şirketine ve kendisine 15 yıllık görev temin etti. Hukuken mümkün değil. Aynur Vergili’ye bu yetkiyi denetim kurulu üyeleri verdi. Biz bu aleyhimize olan durumları açılan iptal davası dosyasına koyduğu belgelerden öğrendik. 3 Kasım’da yapılan genel kurulun iptali için açılan davadaki duruşmaları kaybedeceklerini anladıkları için takip etmediler, müracaata bırakarak açılmamış sayılması için böyle bir çabanın içine girdiler. 17 Eylül 2014’te Körfez Hukuk Mahkemesi bu dava hiç açılmamış kabul ederek dosyayı kapattı. Bunun yanında bu süre zarfında muhalif üyelere aidat ödemedikleri için icra davaları açtı.”

 

“İCRA DAVALARI VAR”

“Yaklaşık 45 icra davası var ve bu insanların yöneticisi benim diyor. Bu işte bir terslik olduğu aşikar. Yandaş üyelere ne yaptığını bilemiyoruz. Bizde itirazlarımızla bu davaları durdurduk. Bu durumun ardından bizlere şantaj ve tehditler gelmeye başlandı. Eğer sen benim davamı desteklersen senin icranı durdururum, aksi halde icranı devam ettiririm diyerek tehditler savruldu. Maliklerimiz bu tehditlere pabuç bırakmayıp karşı dava açtılar.”

 

“UZLAŞMAK İSTEDİLER”

“Artık ortada, bir yeni, bir eski yönetim olgusu oluştu. Eski yönetim bu olayların ardından bizi AVM’ye çağırdı ve uzlaşmak istediğini söyledi. Bizlerde yeni yönetim kurulu olarak gittik. Aynur Vergili bizden AVM’nin 1 yıllık gideri olan 800 bin TL’nin yarısını bizden temin etmek istediğini söyledi. Geri kalan 400 bin TL’sini de kendisinin temin edeceğini teyit etti. Biz bu talebi reddedeceğimizi düşündüğünden olmalı ki, kabul edince, bazı gereksiz aşırı taleplerle görüşmeyi zorlaştırdı. Bu şartlar doğrultusunda görüşme hakaretlerle son buldu.”

 

“BARBAROS TEKLE’Yİ UYARIYORUM”

Aynur Vergili’nin ekibi, hem şirket müdürü, hem çalışanı, hem de 15 yıllık kanunsuz kontratı imzalayan denetim kurulu üyesi Barbaros Tekle ve Ali Tekle bu konuda Aynur Vergili’ye destek vermişler. Karar defterinden anlaşılacağı gibi onaylayıp imza atmışlar. Şimdi burada sıkıntı var. Maliklerin yönetimi denetlesin diye görev verdiği kişiler, yönetim ile birlikte hareket etmişler. Konu adli makamlara özel evrakta sahtecilik davasına dönüşüp mahkemeye intikal edince durumu kurtarmak için Ali Tekle ve Barbaros Tekle mahkeme dosyasına beyan adı altında bir ifade vermiş ve annesi Meral Tekle ve kız kardeşi Ebru Sevinç Tekle de bu ifadelerle bu 15 yıllık süreci bildiğine dair imza atmışlar. Bilmelerinde bir sakınca yok, çünkü Barbaros Tekle konunun tam içinde, fakat olayları anlattıkları senaryoda birçok sıkıntı var ve adaleti yanılmaktan zor duruma düşebilirler, benden uyarı. Halbuki 30 Ocak’ta yapılan genel kurula Meral Tekle katılmamıştır, bu hazirun cetvelinde bellidir. Buradaki oluşumun adını ve tespitini adalet bulacaktır.”

 

“VERGİDE SORUN VAR”

AVM’de maliklere 300 bin TL’ye satılan dükkanların yarısını resmi hesaba, diğer yarısını da resmi olmayan hesapta topladılar. Tapu da değeri düşük gösterilerek vergi usul kanununa muhalefet yapıldı. Buradan vergi dairelerine bu konunun araştırılması için ihbarda bulunuyorum. Eğer tarafımızdan bu konu ile ilgili bilgi ve belge istenirse bunları ilgili kurumlara takdim ederiz.”

 

“ORTAK ALANLAR İLE İLGİLİ SIKINTILAR”

Yaşanan olaylarla ilgili bir dosya hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Soytürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu dosyaları AK Parti İl Başkanlığına, Kocaeli Valiliğine ve Körfez Kaymakamlığına sunduk. Belki işlerinin yoğunluğundan bu makamlardan bizlere dönüş yapılmadı. Ayrıca bu dosyayı ilgili diğer makamlara sunduğumuzda karşımıza (2013/793 esas sayılı) 3 Kasım iptal davası çıktı. Bu durumu Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a sunduk. Doygun Kafe izinsiz, ortak alana kapalı alan yaptı ve bu durumda hiçbir malikten onay alınmadı. Burası için eski belediye başkanı Yunus Pehlivan döneminden kapatma kararı verildiği duyumunu aldık, ama her hangi bir işlem yapılamadı.”

 

“SIĞINAK MOPAŞ’A KİRALANDI”

“AVM içerisinde sığınak alanı olarak gözüken 400 metrekarelik alan MOPAŞ’ a hukuksuz bir şekilde kiralandı. Buranın kira bedeli Aynur Vergili’nin hesabına yatırılıyor. Bu konu ile ilgili MOPAŞ’ın bölge müdürleri ile görüşme yaptık. Buradaki kullanım alanının usulsüz olduğunu kendilerine projeleri göstererek sunduk. Onlar da maalesef bizi dikkate almadı. Canları sağ olsun. Bunun yanında yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul firması olan Elektra Elektrik firmasından elektrik alınıyor. Bu günkü piyasa fiyatının üstünde bir fiyata alınmış gibi sıkıntılar çok.”

 

ÖZEL EVRAKTA SAHTECİLİK DAVASI

“28 Ekim günü evrakta sahtecilik davasının ilk duruşması vardı. Davanın ilk duruşması sebebiyle bir karar çıkmayarak dava ileri bir tarihe ertelendi. İçeriği şu an dava sürecinde olduğumuz için bizde kalsın.”

 

“MALİKLER AVM’YE SOKULMADI”

28 Ekim 2014 günü malikler ile AVM’ye gidelim dedik. Geldiğimizde ise müteahhit ve Denetim Kurulu Başkanı olan Tahir Kavun’un 40-50 kişilik genç gurubu ile AVM’de bize bir gözdağı verme çabaları, kapıda Aynur Vergili içeri giremezler diye azarlamaları vardı. Emniyet tedbirleri sayesinde maliklerin yeni yönetime tahsis ettiği yere yeni yönetim tabelalarımı koyduk. Maliklerle sohbet ve konuşmak için kafeterya katına çıktığımız da masalara sandalyelere oturamazsınız gibi tarafımıza tacizler başladı ve maliklerin üzerine saldırıldığını gördük.  Bu konularla ilgili kendisine azmettiricilikten suç duyurusunda bulunmak için karakola gitmek ve emniyet görevlilerini de çok fazla meşgul etmemek için çıktık. Tahir Kavun şunu bilmelidir ki 10 metrekare dükkân alan 3-4 kişi diye bahsettiği kişiler bu hak arayışında asla pes etmeyeceklerdir. Artı, ben elimi çekersem 3 gün elektrikler yanmaz ne demek. Bunu düşünür mü bilmem ama düşünse iyi eder. Ticari ahlak ve tüccarlık bunu gerektirir.”

 

“YENİ BİR SAYFA AÇILSIN”

“Sorunları anlatıyoruz, ama Aynur Vergili’nin dayanılmaz hırs ve kaprisleri bu sıkıntıların biraz daha burada süreceğini gösteriyor. Bizler artık bütün malikler ve müteahhit firma arasında tam bir uyum sağlanması, 634 sayılı kat mülkiyeti kanununun uygulanmasını istiyoruz. Uzlaşma sağlandığı takdirde sanal medya üzerinden geçmişe dönük olumsuz haberlerin kaldırılarak, yazılı basında da barış mesajları vereceğiz. Ayrıca burada alın teri ve emek var, körü körüne yaklaşmak kimseye bir şey kazandırmayacak, bu yüzden artık yeni bir sayfa açılmasını istiyoruz. Aynur Vergili siz?”

#

05 Kas 2014 - 13:54 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

akif - Aynur vergili 3 senede ne yaptida tahir kavun hala arkasinda anlamadim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 13:54
05

Eleştiri - @akif 04 nolu yoruma cevabı: anla işte :) Arkasında derken zaten sorunun cevabını vermişsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 01:57
02

ala - Guc birligi yapilsa herkes tasin altina elini soksa orayi ayaga kaldirsa yazik olmasin korfez centere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 13:54
01

Ali ihsan Çobanoğlu - İnşaallah avmyi güzel bir gelecek bekliyor, körfez halkının uğramadan edemeyeceği yer haline gelecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Kasım 13:54