SP lideri: AK Parti'ye sevineyim mi üzüleyim mi?

Saadet Partisi (SP) 6. Olağan il kongresi dün İzmit Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Kongre başlama saati Kocaeli’nin plaka koduna özel olarak 13:41 o...

Saadet Partisi (SP) 6. Olağan il kongresi dün İzmit Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Kongre başlama saati Kocaeli’nin plaka koduna özel olarak 13:41 olarak ayarlandı. Kongre tam saatinde başladı ancak Genel Başkan Temel Karamollaoğlu verilen saat 14.20’de alana giriş yaptı. Kongre oldukça coşkulu geçti. Partili gençler, genel başkanı yol boyunca ellerinde bayraklarla karşıladı. Mevcut Başkan Nurettin Çelik’in yeniden aday olduğu kongrede Çelik, yeniden başkan seçildi. Toplam 600 delegenin oy kullanma hakkının olduğu kongre sonucunda ayrıca 25 il yöneticisi, 5 disiplin kurulu üyesi ve 26 büyük kongre delegesi seçildi.

 

KADINLAR ERKEKLER AYRI TRİBÜNDE

Salonda parti bayraklarının yanı sıra Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, merhum kurucu Genel Başkan Necmettin Erbakan ve genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun posterleri yer aldı. Salonda kadınlar ve erkekler ayrı ayrı tribünler de oturdu. Ayrıca salona girişte tüm katılımcılar X-ray cihazından geçti ve emniyet tarafından üzerleri detaylı bir şekilde arandı. Kongrenin Divan Başkanlığı’nı  ise SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın üstlendi.

 

SP’DEN COŞKULU KARŞLIMA

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, salonda büyük bir coşkuyla karşılandı. Partililer ellerindeki bayrakları sallayak genel başkanlarını selamladılar. Karamollaoğlu da salonda tur atarak partilileri teker teker selamladı. Genel başkan Temel Karamollaoğlu siyasi partilerin il başkanlarıyla da tokalaşmayı ihmal etmedi. Karamollaoğlu sonrasında protokoldeki yerine geçti. Ayrıca Karamollaoğlu salona girdiğinde “Bu düzen değişecek” adlı marş çalındı.

 

YOĞUN KATILIM

Atatatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra SP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, BBP Eski İl Başkanı Nihat Yıldız, Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı, KOGACE Başkanı Çetin Gürol, CHP eski belediye meclis üyesi Cengiz Çakan ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

 

13:41 MİLAT OLACAK

Salona baktığımda Rahmetli Genel Başkanımız Mücahit Erbakan’ın gözlerini görüyorum diyen Çelik, “Bu salonda heyecanı ve sadakati görüyorum. Bu salonda 12 ilçe belediye başkanını ve SP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanını görüyorum. Yine bu salonda bakanları ve onları tamamen yönetecek bilge Temel Karamollaoğlu’nu görüyorum. Kollarımızı sıvadık Kocaeli için 22 Ekim 13:41 milat olacak. 13 demek Kocaeli için 13 SP’li milletvekili ve 13 belediye başkanı demek. Gece gündüz çalışıp yerine getireceğiz. Hazır ol Kocaeli” diye konuştu.

 

BBP’Lİ BAŞKAN SP’YE ÜYE OLDU

Konuşmasının ardından Çelik, sahneye partiye yeni üye olan isimleri davet etti. Yeni üye olanlar arasında BBP’nin eski İl Başkanı Nihat Yıldız’ın yer alması dikkat çekti. Sahneye gelen Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, aralarında Yıldız’ında olduğu yeni üyelere parti rozeti taktı.

 

MUTLAKA DÜZEN DEĞİŞMELİ

Gerçekleştirilen kongrede konuşan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, " Bu kongrenin iktidara bir adım olmasını diliyorum. Kongreler fikirlerimizin ve düşüncelerimizin, projelerimizin konuşulduğu yerlerdir. İl teşkilatımızı tebrik ediyorum. 13:41 projesi güzel bir proje. Güzel bir başlangıç, umarız bu emeller gerçeğe dönüşür. Biz diyoruz ki mutlaka bu düzen değişmeli. 'Sözümüz var' sloganı ile teşkilatımız bunu dile getirmiş. Ülkenin bu durumdan nasıl kurtulabileceğini bir demet haline getirmeye çalışıyorum 'Evet' ve Hayır' gündeme geldiğinde biz Hayır dedik ama herkesi düşünmeye davet ederek söyledik, insanlar verecekleri kararı düşünerek vermelidirler. Bizimle geçtiğimiz dönemlerde irtibat kurmamış kesimler artık bizimle iletişim halindeler” dedi.

 

AK PARTİ’YE ÜZÜLEYİM Mİ SEVİNEYİM Mİ?

Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek zorundayız diyen Karamollaoğlu, “AK Parti'nin haline baktığımda üzüleyim mi sevineyim mi bilemiyorum. Israrla kendi politikalarında kayboldular. Şu anda feryat ediyorlar.  Bu arkadaşlar bizden ayrılırken Milli Görüş gömleğini çıkardıklarında İslam Birliğini değil Avrupa Birliğini istediler. Amerika'yı ve İsrail'i stratejik müttefik kabul ettiler. Onları uyardık, bunlardan müttefik olmaz diye. Biz onlara yanlış yaptıklarını 16 sene önce söyledik" açıklamalarında bulundu. Selin BECER

 

Nurettin Çelik’in listesi

Nurettin Çelik, Zafer Mutlu, Nihat Yıldız, Mehmet Tatlı, Fatih Polat, Ahmet Özen, Alattin Çakmak, Halit Şengül, Halil Kayın, Cemal Erdoğan, Paşa Ali Gümüş, Ayhan Altıntaş, Muhammet İkbal, Sedat Uslu, Lafit Gökhan Durtaş, Ekrem Öztürk, Ömer Faruk Yıldırım, İbrahim Akgündüz, İbrahim İlhan, Turhan Özkalas, Volkan Gemiksiz, Dursun Ali Atmaca, Zeki Özçelik, Ali Paksoy, Sinan Yolcu

 

İl Disiplin Kurulu Üyeleri:

Ömer Atmaca, Hüseyin Kanca, Hasan Antika, Eyüp Çelik, Yusuf Demir

 

Büyük kongre delegeleri:

Nurettin Çelik, Recep Sarıdoğan, Ahmet Kul, Zafer Mutlu, Mehmet Tatlı, Ahmet Özen, Alattin Çakmak, Halit Şengül, Hayrullah Emcet Küçük, İbrahim İlhan, Latif Gökhan Durtaş, Ayhan Altıntaş, Ethem Karataş, Yusuf Aksu, Selim Çetinkaya, Halil Kayın, Mustafa Türel, Şafak Yamak, Necati Korkmaz, Yaşar İsmail Yıldız, Hayati Yusuf Saka, Samet Gürsoy, Ramazan Aslan, Mehmet Özalay, Mustafa Özdemir, Ömer Faruk Coşkun

 

İlgili Haber:

Partisini bırakıp SP'ye geçti

whatsapp-image-2017-10-22-at-14.27.jpg

whatsapp-image-2017-10-22-at-14.21.jpg

2-246.jpg

3-193.jpg

1-303.jpg

4-123.jpg

6-050.jpg

whatsapp-image-2017-10-22-at-14.21-001.jpg

whatsapp-image-2017-10-22-at-14.27-001.jpg

whatsapp-image-2017-10-22-at-14.20.jpg

5-073.jpg

aaa-012.jpg

whatsapp-image-2017-10-22-at-14.41.jpg

img_7874.jpg

istiklal-marsi-(2)-001.jpg

karsilama-(1).jpg

karsilama-(3).jpg

karsilama-(5)-001.jpg

whatsapp-image-2017-10-22-at-15.57.jpg

#

22 Eki 2017 - 14:22 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.