SP’den AKP hükümetine öğretmen uyarısı!

Saadet Partisi Tanıtımdan Sorumlu Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, ocak ayında yaptığı açıklamada AKP hükümetinin eğitim politikasını eleştirmişti…

Özen’in açıklamasından kısa bir kesit, “Ülkemizdeki eğitim maalesef 15 yıllık Ak Parti döneminde de sorun olmaktan çıkarılamamıştır. Yıllarca tarih okuyup geçmişini bilmeyen, coğrafya okuduğu halde yaşadığı coğrafyadan habersiz, Türkçe ve edebiyat derslerine rağmen iki satır cümle yazamayan, mütefekkirlerimizi okumaktan ve anlamaktan aciz bir gençliğin milli bir eğitimden geçtiği söylenemez. Okudukça cahilleştiren bir eğitim anlayışından ülkemiz adına fayda beklemek de hayal olur”

**

SP’li Özen, önceki gün eğitimle ilgili bir açıklamada daha yaptı…

Bu kez öğretmenler atamalarıyla ilgili bilgi verdi…

AKP hükümetini eleştirdi…

AKP hükümetine uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu…

Binlerce atanamayan öğretmen olduğunu hatırlatan Özen, ‘’İstihdam kampanyasında Milli Eğitim Bakanlığı da katılsın’’ çağrısında bulundu.

SP’li Özen’in açıklamasını birlikte okuyalım,

 

BİNLERCE ÖĞRETMEN ADAYI NE YAPACAK?

“Bugün ülkemizde 700 Bin öğretmen adayının işsiz olduğu söyleniyor. 4 yıl boyunca üniversitenin eğitim fakültelerinden mezun olmuş formasyon eğitimi almış öğretmen olmayı bekleyen bu öğretmen adaylarını herhalde işadamları değerlendirmeyecektir diye düşünüyoruz. Dolayısıyla cumhurbaşkanımızın, milli eğitim bakanlığını da bu istihdam kampanyasına dâhil etmesi gerekir. Kocaeli’nde yaklaşık 2 bin, ülkemizde de 100 bin öğretmen açığı olduğu söylenen bakanlığımız da böylece açığını kapatmış olur. Geriye kalan 600 bin öğretmen adayı ne iş yapar, niye istihdam fazlası üniversite eğitim fakültelerine öğrenci alınır, bunu da devletimizin gündemine alıp düşünmesi planlaması doğru olur kanaatindeyiz.

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK

Bugün devletimizin öğretmen açığını kapatmak için ücretli öğretmenlik sistemini uygulaması Bir nevi taşeron öğretmenliktir ve öğretmenlere haksızlıktır. Kadrolu bir öğretmen bugün aylık ortalama 3000 TL ile tam gün sigorta ile çalışırken; ücretli öğretmen adı altında yaklaşık 100.000 öğretmenin aylık ortalama 1000 TL karşılığında aylık 10- 15 gün arası sigorta primlerinin yatırılması hangi adalet anlayışı ile açıklanabilir? Bu öğretmenlerimizin psikolojik olarak yıpranmaları sonucunu doğurmaz mı, bunların hesabını kim verecek. Biz Saadet Partisi olarak kimsenin emeğinin sömürülmesini hele devletimiz tarafından sömürülmesini asla istemeyiz. “

 

Özen’in açıklaması böyle…

Atanamayan öğretmenler sık sık gazetemize mail göndererek hükümetin kendilerine yardımcı olmasını istiyor…

SP’li Ahmet Özen, AKP hükümetine bazı önerilerde bulundu…

Bu öneriler ve uyarılar dikkate alınmalı diye düşünüyorum…

 

Değirmendere Yalı  Evleri ihaleye mi çıkartılacak?

Gazetemize mail gönderen bir okurumuz, Değirmendere Yalı Evleri ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Birlikte okuyalım;  “Merhaba sayın yetkili; Değirmendere'de yaşayan biri olarak şunu merak etmekteyim. Yapımı sürmekte olan Değirmendere Yalı Evleri bittiği taktirde toplu halde ihaleye çıkartılacağı söylentileri kulaktan kulağa gezmekte. Zamanında devlet kanalı ile üç beş kuruşa istimlak edilen bu evlerin insanlara peşkeş çekilip, oldu bittiye getirilmesini istemiyoruz. Etrafta bu konu hakkında çok fazla yanlış bilgi dolaşmakta… Bu konuyu araştırıp bizleri bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla.”

**

Ben da buradan Gölcük Belediyesi yetkililerine sesleniyorum. Değirmendere Yalı Evleri’nin akıbeti nedir? ne durumdadır… İhaleye mi çıkartılacak? Sizden konuyla ilgili cevap bekliyorum…

 

Badem ‘hayır’  duası aldı… 

AKP Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Körfez'in, belki de Kocaeli’nin en yaşlı insanı konumunda bulunan 105 yaşındaki Asiye Bayraktar'ı ziyaret ederek, hayır duasını aldı. Yaşlı teyzenin elini öpen Badem, dua istedi. Duayı kendisi için mi, referandumda “evet” çıkması için mi aldı buna siz karar verin.

 

Vali’den AA’ya ziyaret

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Anadolu Ajansı (AA) Kocaeli Bürosu’nu ziyaret etti. Borü sorumlusu Şengül Oymak Azbay ve çalışanlar Tahir Eroğlu, İbrahim Aktaş, Kadir Yıldız, Şahin Oktay, Metin Girgin, Vali’yi kapıda karşıladı. Çalışanlarla sohbet eden Güzeloğlu, AA’nın kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza attığını, halkımızın aydınlatılmasında hizmet kalitesinden ödün vermediğini, güvenilir bir haber kaynağı olduğunu söyledi. Daha önce hantal bir yapısı olan AA, son zamanlarda diğer haber ajansları İHA ve DHA ile yarışır duruma geldi…

 

Kızılay’dan “1 kan  1 Fidan” projesi

Türk Kızılayı Kocaeli Şube Başkanlığı, başarılı çalışmalara imza atıyor. Kızılay, bugün saat 11:00’ de Karamürsel Dereköy Köy’de  (Gazanfer Bilge MYO Alt kısmındaki arazide)  "1 Kan 1 Fidan" projesi kapsamında kan bağışçıları adına gönüllü öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleşecek.  Güzel bir çalışma. Kan bağışında bulunmak ne kadar güzelse, kan bağışçıları adına birer fidan dikmek de bir o kadar güzel.

 

Başkan Bulut Müftü’yü unutmadı

Kütahya Tavşanlı’da görev yaparken Derince’ye ilçe müftüsü olarak atanan Mecit Amil, görevine geçtiğimiz günlerde başladı. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut da nezaket ziyareti kapsamında Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil’i makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar temennisinde bulunarak, “İnanıyorum ki yeni İlçe Müftülümüz Mecit Amil ile birlikte halkımızın yararına olacak programlara imza atacağız” dedi. Biz de yeni müftüye yeni görevinde başarılar diliyoruz…

 

MHP’nin “evet”  araçları sahada

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl teşkilatı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halkoylaması için evet kampanyası kapsamında, 15 aracı sahaya sürdü.

MHP Kocaeli İl Başkanlığı, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Başkanlık Sistemi referandumu kapsamında 12 ilçede çalışmalarını sürdürüyor. MHP Kocaeli, referandum propagandası kapsamında MHP sloganları ile giydirilmiş 15 aracı sahaya indirdi. 16 Nisan tarihine kadar bu sayının 30’a çıkması planlanıyor. Bundan 6 ay önce şiddetle Başkanlık Sistemi karşı çıkan,  bunu kırmızı çizgi olarak gören MHP’nin Başkanlık Sistemi referandumunda “evet” oyu istemesi, bana çok garipseniyor…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler