SP’li aday Halil Kayın’dan barajları yıkacak iddia

Toplantıda konuşma yapan Halil Kayın, “Saadet Partisi, 1 Kasım’da Kocaeli’den çıkaracağı milletvekili ile baraj sorununu ortadan kaldıracak” dedi. S...

Toplantıda konuşma yapan Halil Kayın, “Saadet Partisi, 1 Kasım’da Kocaeli’den çıkaracağı milletvekili ile baraj sorununu ortadan kaldıracak” dedi.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili adayları Halil Kayın ve Fatih Polat, Derince’de bulunan sandık müşahitleriyle çay bahçesinde bir araya geldi. 1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kala müşahitlerine bilgi veren Halil Kayın yaptığı açıklama da, “1 Kasım seçimlerinde Kocaeli olarak ülke siyasetine yön verecek bir uygulamayı yürürlüğe sokacağız. Saadet Partisi’nin amacı HDP’nin yerine Kocaeli’ye en az bir vekil gönderebilmektir. Geçtiğimiz seçimlerde 53 bin oy aldık. HDP ise yaklaşık 78 bin oy aldı. 80 bin oy aldığımızda anayasa mahkemesine başvuruda bulunacağız. Herkese büyük sorumluluk düşüyor. Bu potansiyel Kocaeli’de mevcut. Daha önceki seçimlerde kanıtladık. Halkın iradesine saygı duymayan bir muhalefet var iken, Saadet Partisi gibi bir siyasi hareketin mecliste olması şarttır” ifadelerini kullandı.

 

“80 BİN OY İLE KAPILAR AÇILIR”

Halil Kayın’ın ardından söz alan SP Kocaeli milletvekili adayı Avukat Fatih Polat ise konuşmasında, “Bu seçimde Saadet Partisi’nin 80 bin oy alması takdirde barajları yıkacağı ve bir çok siyasi partinin de şikâyetçi olduğu antidemokratik bir uygulama olan baraj sorununun ortadan kalkacağı kesin ve nettir. Sizlerden istirham ediyoruz. Geride kalan sürede çevrenizdeki arkadaşlarımıza, ülkenin menfaati ve istikbali için partimizi anlatın, destek isteyin. Onların gönüllerinde Saadet Partisi var. Önemli olan onlara gönüllerindeki sesi dinleme de yardımcı olmak. Ben bir hukukçu olarak söylüyorum. 80 bin oy aldığımız zaman meclisin kapıları bizlere açılacaktır inşallah” diyerek sözlerini noktaladı.

#

08 Eki 2015 - 09:22 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Mücahit - Barajı yıkmak için önce tabi aşağıda yorum yapanların beynindeki barajı yıkmak gerekir. Oy vermeden hiçbir baraj yıkılmaz, yorum yazarken biraz da bunu düşünün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ekim 09:22
02

semih - oğuzhan asiltürk partinin 1 numarası olduğu sürece 7 haziranda saadet oy vermiş seçmen olarak bi daha asla saadet partsine rey vermiycem....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ekim 09:22