Sporda geçen hafta

Karate Avrupa Şampiyonası kentimizde yapıldı. Çalışanlarına, terleyenlerine tebriklerimi gönderiyorum. Derece yapanları kutluyorum. Bazı arkadaşlarımız “Üniversite nerede?” diye sitem etmişler. Bildik yüzleri orda göremeyince üzülmüşler. Haklılar.

Kitap için koşu güzel bir öykü. KBB güzel bir etkinlik düzenledi. Şimdi de kitap fuarını ziyaret ediyoruz. Anneler gününde onlara dönük sportif bir olay görmedim. Belki vardı, gözümden kaçmış olabilir.

Öğrenci Kongresi’nin Onuncusu Kırıkkale Üniversitesinde yapıldı. Lisans ve Yüksek Lisans Öğrencilerimiz oraya katıldılar. Sunumlarını izledim. Geleceğin akademisyenleri inatla sürdürdüklerini çalışmalarını orada tartışmaya açtılar. Onları beğendim. Bülent Gürbüz ve ekibi yoruldular ama güzel bir kongreye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadılar.

Açılış sonrası yapılan panelde, Hülya Aşçı, Levent İnce ve Murat Bilge’nin konuşmalarını dinledim. Enteresan bilgileri paylaştılar. Dinleyenlerin ilgisini çekti. Beden Eğitimine dönük yaptığı konuşmasında Levent İnce, fiziksel karnelerdeki aerobik testler konusunun halen sıkıntılı bir durumda olduğunu aktardı.

Spor, çok yönlü ve multidisipliner bir bilim alanı. Egzersiz Fizyolojisinden Sosyal Psikolojiye kadar oldukça geniş spektrumlu bir araştırma arenası. Beslenmeden diyete, vücut geliştirmeden haltere kadar birçok branş ve spor oyunlarını içinde barındırıyor. Sporun medya boyutu, spor pazarlaması, spor hukuku ve daha nice konular bu bilimin içinde tartışılıyor.

Ve bu arada Atafen Kolejinin geleneksel spor ödülleri programına katıldım. Hem spor hem de eğitimin baş başa götürüldüğü bu kurum geleceğin bilim adamları ve sporcularını yetiştirmede öncülüğünü koruyor. Başta Mehmet Tüysüz olmak üzere tüm çalışanların ellerine sağlık. İyi bir iş çıkardılar.

Gelelim Kocaelispor’a… Herkes üzgün ama gururlu. Seneye bunu yaparız diyorlar. Yöneticisi, teknik adamları ve taraftarı benzer görüşe sahipler. Ama gözden kaçan bir nokta var; antrenman, antrenman, antrenman… Merak edeni olursa onlara bizzat ekstra bilgi gönderebilirim. Tabi ki, yalnızca antrenman her şeyi çözmez. Ancak en temel yerine getirilmesi gereken koşul özellikle takım sporları için antrenman ve kondisyondur. Buna dikkatlerinizi çekmek isterim!

Vakıfbank Bayan Voleybol takımı Dünya Şampiyonu oldu. Tebriklerimi gönderiyorum. Ama neden bu kentte böylesine güçlü bir voleybol kadın takımı olmaz diye hayıflanmadan duramıyorum. Burada Voleybol deyince Burhan Kasım’ı rahmetle, saygı ile anıyorum. Yaptıklarını Ankara’da iken takip ederdim. Buraya yerleştiğimde onunla tanışma şansım olmuştu. Erken kaybettik ama onun voleybolda olup bitenleri izlediğini biliyorum.

Şeref tribününde başkanların kavgasını gazete ve sosyal medyadan izledim. Anlam veremedim. Başkanlar bunu yaparsa diğerleri neler yapmaz ki? Detayları öğrenirsem sizlerle paylaşırım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yavuz Taşkıran - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler