Stopple Kocaeli'ye geliyor...

Dünyanın önde gelen enerji sağlayıcılarından Engie, güvenlik amacı ile geliştirdiği yeni ürünü Stopple’ı Türkiye’de de görücüye çıkardı. Engie mühendi...

Stopple Kocaeli'ye geliyor...
Stopple Kocaeli'ye geliyor...
Haber albümü için resme tıklayın

Dünyanın önde gelen enerji sağlayıcılarından Engie, güvenlik amacı ile geliştirdiği yeni ürünü Stopple’ı Türkiye’de de görücüye çıkardı. Engie mühendislerinin katkılarıyla tasarlanan Stopple, doğal gaz veya diğer gaz şebekelerinin abone bağlantı hatlarında ani debi değişimlerinde gazı keserek güvenliği sağlıyor.  Engie firmasının yeni geliştirdiği Stopple adlı ürünün tanıtımı Yahya Kaptan Ramada Plaza’da gerçekleştirilirken toplantıya Engie Türkiye CEO’su Denis Lohest, İZGAZ Genel Müdürü ve Engie Türkiye Dağıtım Grubu Başkanı Mehmet Gökalp Özkök, İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Pierre Marzin ve çok sayıda davetli katıldı.

 

AR-GE ÇALIŞTIRMALARIYLA GELİŞTİRİLDİ

Türkiye enerji pazarındaki en büyük yabancı yatırımcıları arasında yer alan ve önde gelen doğal gaz dağıtıcıları arasında bulunan Engie, doğal gaz hatlarında güvenliği arttırmak amacıyla geliştirilen Stopple adlı ürününü kullanıma sunuyor. Gaz kesim vanasız olarak tesis edilmiş doğal gaz servis hatlarının daha güvenli hale getirilmesi için kazı yapmadan yerleştirilebilen Stopple, Engie Mühendislerinin Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirildi. Engie Türkiye CEO’su Denis Lohest ’in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtılan ürünün canlı uygulaması İZGAZ’ın eğitim sahasında gerçekleşti.

 

KAZI YAPILMADAN GÜÇLENDİRİLİYOR

ENGIE, kendi patenti altındaki ürünü STOPPLE ile doğal gaz servis hatlarının güvenliğini Türkiye’de ilk defa kazı yapılmadan güçlendirebiliyor. STOPPLE, servis hatlarında oluşabilecek muhtemel hasarlarda kontrolsüz gaz çıkışını engelleyerek, imalatı gaz kesim vanasız yapılmış servis hatlarının çevre ve güvenlik koşullarının iyileştirilmesini sağlamaktadır. Kazı yapmadan boruların içerisine yerleştiren STOPPLE teknolojisi sayesinde çevreyi rahatsız etmeden ve gaz akışını müşterilerin yaşamını etkileyecek şekilde durdurmadan servis hatlarının güvenliğini imalatı gaz kesim vanalı olarak yapılanlarla aynı seviyeye getirmektedir.

katilim-011.jpg

BUNA İHTİYAÇ VAR

Basın toplantısında konuşan Engie Türkiye CEO’su Denis Lohest, hizmete sundukları STOPPLE ile güvenlik konusunda bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Lohest “ENGIE tarafından sunulan yeni hizmetler, Türkiye stratejimizde önemli yer tutuyor. Hizmete sunduğumuz bu yeni teknoloji müşterilerimizin güvenliği arttıran ve çevreye duyarlı bir uygulama sağlıyor. 2009’dan beri yeni Doğal gaz bağlantı hatlarında gaz kesim vanası bulunması mevzuat düzenlemeleri ile teknik bir zorunluluk haline getirilmiştir. Bu düzenlemelerden önce yapılmış doğal gaz hatlarında ise bu güvenlik uygulamasının yapılmasına ihtiyaç var.

 

GÜVENLİĞİ YÜKSELTİYORUZ

Bu noktada, AR-GE mühendislerimiz tarafından geliştirilen STOPPLE çevreye duyarlı, maliyet açısından verimli ve hızlı bir çözüm olarak ortaya çıkıyor. Dünyada ilk kez alt yapı kazı çalışmaları yapılmadan, doğal gaz servis hatlarına ürün yerleştirerek, trafik ve çevreye de herhangi bir rahatsızlık vermeden daha ekonomik bir şekilde,  güvenliği yükseltmiş oluyoruz. Sadece enerji sağlayıcı olarak değil, yeni ürünler tasarlayarak da enerji alanında katkılar sunmaya çalışıyoruz” dedi.

 

DOĞAL GAZ DAĞITIM ŞİRKETLERİNE SUNACAĞIZ

Geliştirdikleri ürünü Türkiye’deki bütün dağıtım hatlarında kullanılabileceğini belirten ENGIE Türkiye CEO’su Denis Lohest sözlerine şöyle devam etti: “Stopple’ı, tüm doğal gaz dağıtım şirketlerinin, kullanımına sunacağız. Ürün sadece bizim hatlarımızda değil, başka hatlarda güvenliği arttırmak için yerleştirilebilir. Şirket hedeflerimizden biri de sektörümüzün gelişmesi, bu yüzden Türk enerji sektörünün, güvenli ve sağlıklı bir şekilde büyümesine de katkıda bulunmak istiyoruz”

 

MÜŞTERİLERE EK MALİYET GELMEYECEK.

İZGAZ Genel Müdürü ve ENGIE Türkiye Dağıtım Grubu Başkanı Mehmet Gökalp Özkök,  İZGAZ’ın lisans bölgesinde, yılda 2,3 milyar metreküp doğal gazı dağıttığını, kesintisiz ve güvenli hizmetin öncelikleri olduğunu, ENGIE’nin bilgi ve birikimini tüm faaliyetlerinde kullanmaya çalıştıklarını, STOPPLE teknolojisinin bunun önemli bir örneği olduğunu belirtti. İZGAZ ve alt yüklenicileri 2016’da kayıplı kazasız 1680 gün sayısına ulaştılar. Kocaeli’nin gelişen bir bölge olduğuna, altyapı yatırımlarının hızla ilerlediğine ve bu nedenle altyapı güvenliğinin giderek önem kazandığına değinen Özkök “Hat hasarlarını ve bunların neticesinde oluşabilecek istenmedik kayıpları önlemek amacıyla sürekli çalışıyoruz.

pasta-kestiler.jpg

ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

Şimdiye kadar İZGAZ’a ait 500 adet bağlantı hattının işletme güvenliği STOPPLE ile güçlendirildi. Bu İZGAZ’ın işletme güvenliği sorumluluğu kapsamındadır ve bununla ilgili olarak müşterilerimizden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.” şeklinde konuştu. Özkök ayrıca “ENGIE Dağıtım faaliyetleri kapsamında kapasite ve kabiliyetlerini bu alanda faaliyet gösteren ENGIE Kurumsal Hizmetler firması vasıtasıyla Sanayi Müşterilerinin ve diğer dağıtım şirketlerinin hizmetine sunmaktadır. Grubumuzun yetkinlikleri ve tecrübeleri ile hizmet yelpazemizi genişletmekteyiz” şeklinde konuştu. 80 bin kutuya yapılacak olan ilk çalışma için 500 bin dolar maliyet olması bekleniyor. Yapılan alt yapılar 50 yıl olarak planlandığından Stopple ürünü bu süre zarfında aksamadan çalışması planlanıyor. Bu sayede kazı çalışmalarında yaşanabilecek bir sorunun hemen önüne geçilecek. Serkan BORLAK

#

25 Oca 2017 - 14:23 Kocaeli- Teknoloji

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.