Şubat ay'ını da geride bıraktık

    Sayfaları geriye doğru çevirdiğimizde, yine hareketli bir ay geçirdiğimizi söylememiz mümkün. Kuşkusuz Şubat ayıda siyasi anlamda heyecanlı bir ay...

Şubat ay'ını da geride bıraktık
Şubat ay'ını da geride bıraktık
+26
Haber albümü için resme tıklayın

 

 

Sayfaları geriye doğru çevirdiğimizde, yine hareketli bir ay geçirdiğimizi söylememiz mümkün. Kuşkusuz Şubat ayıda siyasi anlamda heyecanlı bir aydı. Ocak’ta belediye başkan adaylarını belirleyen partiler, geçtiğimiz ayda da meclis üyeliklerini belirledi. Küseni, sevineni, buruk kalan yürekleri  ve çaresizliği gördük Şubat ayında.

İnsanları sevindiren haberlerde yaptık, üzen haberlerde… Yine ilginç enstantaneler takıldı objektifimize. 

Yaz havasında geçen Şubat ayı, yalancı baharı da getirdi beraberinde. Birbirinden çarpıcı iddialar ve gelişmelerle, gelin Şubat ayını şöyle bir inceleyelim…

 

BU İKİ KİŞİYİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ

 

Biri cani baba

diğeri canavar anne

 

Şubat ayında iki farklı vahşeti hatırladık yine, bebeğini ölüme terk eden öğretmen anneyi ve çocuklarıyla karısını öldüren cani babayı. Adaletin ellerine teslim edilen baba için 4 kez müebbet verildi, anne için ise 25 yıl isteniyor.

 

Savcı onun için 25 yıl istedi

Gölcük’te iki aylık bebeğini evde yalnız bırakarak, 9 gün tatil yapan anne, bebeğini ölümüne neden olmuştu. Ben canavar değilim diyen anne izin savcı 25 yıl hapis cezası istedi

canavar.jpg

 

4 ömür ceza evi

16 Ocak’ta Kuruçeşme’de, üç çocuğunu ve karısını boğarak öldüren cani baba, 4 kez muhabbet yedi. 4 değil 14 kez yese neye yarar. Bu haber insanlığın bittiğinin göstergesiydi aslında.

cani-baba-.jpg

 

KONGRELER VE GENEL KURULLAR

 

Kahvecilerde

başkan değişmedi

 

Kocaeli Kahveciler Odası olağan genel kurulunu şubat ayında gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Erdoğan Göçer, rakibi Mustafa Aka’yı geçerek, yeniden odanın başkanı seçildi. Kendisini kutluyorum.

kahveciler-oddasi-.jpg

***

Fırıncılar odasın da

tek adaylı kongre

Kocaeli Fırıncılar Odası olağan genel kurulunu yaptı. Odanın genel kurulunda mevcut başkan Ali Sarı’ya rakip çıkmadı. Haliyle, Sarı rakipsiz girdiği genel kurulda yeniden başkan olarak güvenoyu almış oldu. Sayın Sarı, başarılar dilerim…

firincilar-odasi-.jpg

İnşaatçılar da başkan

Tolga Ok oldu

İnşaat Mühendisleri Odası olağan genel kurulunu Şubat ayı içerisinde gerçekleştirdi. Üç adayın kıyasıya yarıştığı genel kurulun galibi Tolga Ok’un oldu. 382 Oy alan Tolga, Rahman Çuhadır ve Ziya Topal’ı geride bırakarak başkanlık koltuğuna oturdu. Tebrik ederim sayın Ok…

imo.jpg

SES, Murat Harat dedi

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) olağan genel kurulunu yaptı. SES’te de Tek listeli bir genel kurul vardı. Yapılan genel kurul sonunda, SES Kocaeli Şube Başkanlığı için Murat Harat’a görev verildi. Kendisine başarılar diliyorum.

ses.jpg

İşte ayın en önemli genel kurulu;

Pazarcılar odası başkanını seçti

 

Kocaeli Pazarcılar Odası’nın genel kurulunu önemli kılan, iki aday arasındaki bitmek bilmeyen gerginliklerdi. Birbirleriyle mahkemelik olan iki aday genel kurulda birbirlerine rakip oldu. Eski başkan Ahmet Serim 328 oy alarak,  233 oy alan mevcut başkan Erol Kumsar’ı geçti. Ahmet Serim’e başarılar dilerim…

pazarcilar-.jpg

Temel Amca,

bir dönem daha

Kocaeli Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Odanın mevcut başkanı Temel Yılmaz, tek aday olduğu genel kurulda göreve yeniden getirildi. Güven tazeleyen Yılmaz “Bir dönem daha buradayım” dedi. Kendisine başarılar dilerim.

madeni-.jpg

 

Berberler de başkan değişmedi

Kocaeli Berberler ve Sanatkarlar Odası olağan genel kurulunu şubat ayı içerisinde tamamladı. Mevcut başkan Mustafa Bozkurt’un tek aday olduğu genel kurulda, Bozkurt güven tazeledi. Başarılar dilerim.

berber.jpg

 

Yeni kültür müdürü belli oldu

Görevden alınan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan’ın yerine, atama yapıldı. İlimizin yeni kültür ve turizm müdürü Mehmet Kesen oldu. Kesen bir dönem Büyükşehir Belediyesi’nin Basın Yayın Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

mehmet-kesen.jpg

Işık, “Ben müdahale etmedim”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şubat ayı içerisinde bir açıklama yaparak, belediye başkan adayları belirlenirken müdahil olmadığını söyledi.
fikri-.jpg

 

Bu haberlere çok üzüldük

İzmit d-100 karayolu 42 Evler mevkiinde aşırı süratin neden olduğu sanılan trafik kazasında genç bir kardeşimiz yaşamını yitirdi. Feci kazada ölen Emrah Aslan’a Allah rahmet eylesin diyorum. Şubat ayında bizi üzen haberlerden biri olan bu kaza gazetemizin manşetinden verilmişti.

kmaza-.jpg

Otel sahibi öldürüldü

Gebze Yeni Doğuş otelinin sahibi Celal Şenol, otelde çıkan bir kavgada vurularak öldürüldü. Olayın akabinde Şenol’un katil zanlıları Pendik’te yakalandı. Şubat ayrında bizi üzer haberlerden biride buydu.  

otelci-.jpg

Yüreğimize su serpti

 

Susuzluk tehdidindeki Kocaeli, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ın basın toplantısı sonrası, derin bir nefes aldı. Kaynakların azaldığını, yağış oranlarının azlığını anlatan Bayram, “Bunlara rağmen şuan için su sıkıntısı yok” dedi.

 

isu.jpg

AY'ININ KAZANANI
CHP’li kadınlar

Şubat ayının kazananları CHP’li bayanlar oldu. Ön seçim ile meclis üyelerini belirleyen CHP’de kadınlar en üst sıradaydı. CHP’li kadınlar bu ayın kazananları sıralamasında başa yerleştiler.

chp-002.jpg

AYIN EN KAHRAMANI

Büfeci Yılmaz

Şubat ayının en kahramanı, çalıştırdığı büfeyi soymaya çalışan, haydudu evire çevire döven Yılmaz Büyük oldu. Şirinköy’de yaşadığımız bu ilginç soygun girişiminin ardından yediği dayakla kalan Soyguncu, bir süre kaçtıktan sonra polis tarafından yakalanmıştı. 

bufec-i-.jpg

AYIN GÖRÜNMEZ KAZASI
Bayrak asarken düşen Tugay

Ayın görünmez kazası Kartepe’de yaşandı. Kartepe’de CHP’nin seçim afişlerini asarken düşen ve yaralanan Tugay Adak bizi epey korkuttu. Neyse ki Tugay’ın durumu iyiye gidiyor.

dusme.jpg

 

AYIN EN HEYECANLI ÇEKİŞMESİ

Körfez Center’da ki güç savaşı

Bu ayın en heyecanlı çekişmesi iki bayan arasında gerçekleşti. Körfez Center’da yaşanan güç savaşında iki bayan, AVM’nin yönetimi için sergiledikleri güç savaşı, yerel gazete okurlarının en çok takip ettiği haberler arasında yer aldı.

 

aynur-vergili-.jpg

AYIN MÜJDELİ HABERİ

Pirelli işçi alacak

 

İşsizliğin, kanayan yara olduğu ilimizde, Pirelli’den müjdeli bir haber geldi. Pirelli, 2014 yılı içerisinde geçici kadroyla personel alacağını duyurdu. BU haber ayın en müjdeli haberi oldu.

pirelli.jpg

 

AYIN EN VİCDANSIZLARI

Ölümüne hırsızlık

 

Ayın en vicdansızları Darıca’da doğuştan kanser hastası olan 1,5 yaşındaki bebeğin, ameliyat parasını çalan hırsızlar oldu. Aile, komşuların topladığı bu parayla çocuklarının tedavisini yaptıracaktı. Allahtan konu basına intikal etti, ve Vali Ercan Topaça, gerekli yardımı aileye yaptı.

bebek.jpg

 

Bir vicdansız da Gebze’de

Hemen hemen aynı vaka… Astım Hastası Burhan Çakmak’ın oksijen tüpü çalındı. Yaşaması ve nefes alması için kullandığı oksijen tüpünü çalan hırsızlar vicdansızlıkta sınır tanımadı.

astim.jpg

AYIN EN SIÇAK HABERİ

En sıcak haberi

Böyle bir şubat görülmedi. Son 53 yılın en sıcak Şubat ayını yaşadık. Of dedirtecek kadar sıcak günleri yaşadığımız Şubat ayı tarihe geçti. Sıçaklık 21-22 dereceleri gördü.

sicak.jpg

 

Kandıra Yaşlanıyor

 

Yapılan bir araştırmada, ortalama yaş gurubuna göre en yaşlı ilçemizin Kandıra olduğu ortaya çıktı. En genç ilçemiz ise Dilovası. Neden acep…

yasli-.jpg

Bu haber Erzurumluları sevindirdi

 

Türkiye İstatistik Kurumu Verilerine göre yayınladığımız haberde, ilimizde, yaşayan vatandaşların memleketleri analiz edilmiş. Buna göre kentimizde en çok Erzurumlu bulunuyor. Bu durum geçtiğimiz yılda aynıydı.

erzurum.jpg

 

 

Saadetin adayı,  Birol Aydın oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Şubat ayında açıklayan Saadet Partisi, Birol Aydın’ı aday olarak duyurdu. Teşkilat içinde güçlü bir isim olan Aydın, çoktan çalışmalarına başladı bile. Laf aramızda bir hayli de sıkı çalışıyor…

birol-aydin--003.jpg

 

FOTOĞRAFLARLA SİYASİLER

 

Nevzat Doğan’ın Hayan sevgisi

 

İzmit Belediye Başkan’ı Nevzat Doğan, hayvanları çok seviyor. Aynı zamanda ikinci dönemi için başkanlığa aday olan Doğan, seçim gezileri sırasında rastladığı tüm hayvanları kucaklayarak onlarla vakit geçiriyor.

kuzu-.jpg

 

          

 

 

Baran’ın mesajı açık

 

Körfez Belediye Başkan Adayı İsmail Baran, seçim gezileri sırasında ziyaret ettiği bir inşaatta eline aldığı kürekle haç kardı. Baran’ın burada vermek istediği mesaj, “Körfezi başkan inşa edeceğiz” olmalı. Ne diyelim allan güç kuvvet versin.

kurek.jpg

 

AYIN EN “PES ARTIK” DEDİRTEN HABERİ

 

Gölcüklü, genç sevdiği kızı kaçırır, ailesi evliliğe razı olmadığı için kızı geri alır ve damattan şikayetçi olur. Sonra sular durulur, ikilinin evlenmesine izin verilir. Mutlu bir evlilik başlamıştır artık. Aradan 5 yıl geçmiştir ve bu mutlu evliliğin meyvesi iki çocuk dünyaya gelmiştir. Bir gün kapı çalar, eve gelen iki polis damadı alır ceza evine koyar. Neden mi? Çünkü kız kaçırma olayı ile ilgili şikayetler geri alınmış olsa bile kamu davası sürmektedir.  Ve mahkeme damada 5 yıl ceza kesmiştir. “Valla pes”

kis-kacirma--001.jpg

#

28 Şub 2014 - 11:54 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.