Suriyeli o iki çocuğun yaşadıkları

Zaten O’nu bilen bilir, tanıyan tanır… Yaşadığı ve bana göre çok önemli olduğunu düşündüğüm bir olayı sosyal medya hesabından paylaşmış. Öyle konu hak...

Zaten O’nu bilen bilir, tanıyan tanır…

Yaşadığı ve bana göre çok önemli olduğunu düşündüğüm bir olayı sosyal medya hesabından paylaşmış. Öyle konu hakkında sizlere detaylı bilgi vermeyeceğim. Zaten kendisi yaşadıklarını öyle güzel bir şekilde izah etmiş ki…

Aslında okurken içim de cız etti. ‘Yazık, günah’ demekten kendimi alamadım.

 

İşte Canşi’nin mesajı:

“Bu gün ilginç bir olay yaşadım. Öğle lokantaya yemeğe giderken, lokantanın önünde soğuktan ve açlıktan tir tir titreyen 10-13 yaşlarında Suriyeli iki çocuk gördüm ve çocuklar, ‘Açız, Allah için bir çorba’ deyince içim cız etti. İkisini de aldım lokantaya götürdüm. Çorba değil de, (Allah riyadan uzak etsin) ‘Ne isterseniz alın’ dedim.

Neyse çocuklar yiyebilecekleri kadar yemek alıp kasaya geldiğimizde şef garson, “Onlara içeride yediremeyiz, hırsızlık yapıyorlar. Yemeklerini verelim gidip dışarıda yesinler” demez mi?.. Peşinen hırsız damgası vurmak, bu nasıl bir ayırımcılık, bu nasıl bir insanlık ve bu nasıl bir ön yargı? Şaştım kaldım, nevrim döndü. Epey münakaşaya rağmen hazır kaplara koydukları yemekleri ile birlikte çocukları dışarının soğuğuna gönderdiler. Parasıyla bile sıcak bir ortamda yemek yemelerini çok gördüler.

Bu gün onlara; kim bilir Allah korusun yarın belki bize...

Bunu paylaşmadaki gayem, teşvik maksadıyla hem aç insan gördüğümüzde mutlaka Allah için yedirelim, içirelim ve hem de böylesi ayırımcılık yapanları uyaralım lütfen.”

#

10 Oca 2017 - 12:15 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.