Tahsin Tarhan, okurlarıyla buluştu

Fotoğraf tutkusunu yayınladığı ikinci kitabında bir kez daha gözler önüne seren CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan, Sabri Yalım Parkı’nda i...

Fotoğraf tutkusunu yayınladığı ikinci kitabında bir kez daha gözler önüne seren CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan, Sabri Yalım Parkı’nda ikinci kitabı ‘Barış Yurdu Hindistan’ı okurları için imzaladı. İmza günü etkinliğine mekân olarak parkı seçmesinin nedenini açıklayan Tarhan, Gezi Parkı olaylarının ikinci yıldönümünde olanları unutmadıklarını göstermek amacıyla etkinliği, Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirdiklerini söyledi. Tarhan, kitaptan elde edilen tüm geliri Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlayacak.

 

ADAYLAR YALNIZ BIRAKMADI

Tarhan’ın kitap imza gününe CHP Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva, Milletvekili adaylarından Fatma Kaplan Hürriyet, Asude Fırat Özkan, Sabriye Şahin, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı, il ve ilçe örgütü ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Parkta gerçekleştirilen imza gününde kuru pasta ve içecek ikramıyla birlikte kokteyl şeklinde gerçekleştirildi.

 

KİTABINDAN SÖZ ETTİ

Programda kısa bir konuşma ile kitabından söz eden Tarhan, “Dünya'da iken cenneti ve cehennemi görmek istiyorsanız Hindistan'a gidin. Hindistan'da sevgi var, kardeşlik var, özgürlük var. İnsanlar fakir ama huzurlu. Aşırı hırsları da yok. Kitabın fotoğrafları bana ait yazıları ise Tagore'a ait. Tagore, bir Hint düşünürü. Yaşarken mücadele etmiş, barış için çalışmış, hikâye kısmında ondan sıkça esinlendik. Vecdi Çıracıoğlu’na da ayrıca değinmek istiyorum. Kitabı kendisi derledi. Bana bu yolda çok büyük katkıları var. Ona minnettarım” ifadelerini kullandı.

 

GEZİ PARKI’NA GÖNDERME

Gazetecilerden gelen soru üzerine kitabının imza gününü neden bir parkta yapıldığını açıklayan Tarhan, “Sizler aldığınız kitaplarla çocukları okutacaksınız. Bir çocuğun hayatını değiştireceğiz. Ayrıca Gezi Park'ı eylemlerinde mücadele eden ve şehit düşen kardeşlerimizin de ruhu şad olsun. Onlar bu ülkenin medar-ı iftiharlarıdır. Mücadeleleri ve anıları yeryüzünde her daim yaşayacak. Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere ayrıca teşekkür ederim” dedi.

 

AKAR, TARHAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Yaptığı açılış konuşmasının ardından Tarhan, ‘Barış Yurdu Hindistan’ adlı kitabını kitapseverler için imzaladı. Etkinliğe katılarak kendisi de bir kitap alıp Tarhan’a imzalata CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Partimizden bu tür çalışmalarda bulunan arkadaşlarımızın çıkması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Kendilerine bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 25 TL’den satışa sunulan kitabın gelirleri ise Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacak.

 

METİNLER HİNTLİ DÜŞÜNÜRDEN ALINTI

Tarhan, yeni çıkan kitabı ‘Barış Yurdu Hindistan’da Nobel ödüllü Hintli düşünür ve yazar Rabindranath Tagore’dan alıntılarla Hindistan’da çektiği fotoğrafları bir bütün haline getirerek kitaplaştırdı. 1913 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandıktan sonra uzun bir süre Japonya, Kuzey ve Güney Amerika'yı gezerek savaş ve milliyetçilik karşıtı konuşmalar yapan, kitapta da hayat hikâyesinden alıntı yapılan Tagore, 1901 yılında Bolpur yakınlarında Santikiketan'da Barış Yurdu adlı, özgür bir ortamda eğitim vermeyi amaçlayan bir okul kurmuştu. Bu okul 1924 yılında Batı ve Hint geleneklerini kaynaştıran Visna-Bharati Üniversitesi'nin oluşumuna yol açtı. Kitaba adını veren de o oldu. Hilal GÜDÜCÜ

#

31 May 2015 - 13:02 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.