TAM 5 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU KAZANDIK

BEŞ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU Samsun’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda Türk milli takımında yer alan sporcularımız beş altın, bir bronz ma...

BEŞ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Samsun’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda Türk milli takımında yer alan sporcularımız beş altın, bir bronz madalya kazanarak, milli takımın başarısında en büyük söz sahibi oldu. Şampiyonada 12 ferdi, dört takım toplamda 16 kategoride madalya sahiplerini bulurken, iki de açık sıklet mücadelesi yaşandı.

 

MİLLİLER ZİRVEDE

2017 yılında Samsun'da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (Deaflympics) öncesi en büyük organizasyon olan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı, iki gün boyunca düzenlenen müsabakalar sonucunda toplamda 26 madalya alarak takım halinde dünya şampiyonluğuna ulaştı. Şampiyonada mücadele eden üç Kağıtsporlu karateci ise beş altın, bir bronz madalya kazandı.

 

DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDILAR

Türkiye'nin 26 madalya ile zirveye çıktığı dev turnuvada, bir altın, üç gümüş, üç bronz, toplamda yedi madalya kazanan İtalya ikinci sıraya yerleşti. Bir altın, bir gümüş, iki bronz, toplam dört madalya çıkaran Fas ise üçüncü sıraya kuruldu. Şampiyonada Fatih Çiçek 67 kiloda kumite ferdi, kumite takımlar ve kata ferdi müsabakalarında üç altın madalya kazandı. 84 kiloda mücadele eden bir diğer karatecimiz Şaban Köse ise ferdi kumite ve takımlarda altın madalya kazanarak iki Dünya Şampiyonluğu kazandı. Millilerimiz kata dalında Dünya üçüncüsü oldu. 

#

23 Tem 2016 - 17:02 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.