Tarhan: Deprem gerçeği ile yüzleşen sistem oluşturulmalı

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan, 17  Ağustos Marmara depreminin 18. yıldönümü ile mesaj yayınladı. Milletvekili Tahsi...

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan, 17  Ağustos Marmara depreminin 18. yıldönümü ile mesaj yayınladı. Milletvekili Tahsin Tarhan, "18 yıl önce gerçekleşen ve binlerce canımızı bizden alan 17 Ağustos depremi her sene bize ders almamız gerektiğini hatırlatıyor" dedi.

 

“HASARLI BİNALARDA  OTURUYORLAR”

Tahsin Tarhan, "Türkiye'nin deprem kuşağında bir ülke olduğu ve kentleşmenin ona göre yapılması gerektiği halen anlaşılmış değil. Yerel yönetimlerim, belediyelerin ve özellikle vatandaşların taleplerinin bu yönde olması gerekirdi. Ancak Kocaeli genelinde halen hasarlı binalarda oturmaya mecbur bırakılmış insanlarımız var" dedi.
 

“BİLİNÇLİ BİR SİSTEM  OLUŞTURULMALI”

Milletvekili Tarhan, “Artık deprem ülkesi olduğumuzu kabul edip ona göre projeler üretmemiz gerekir. Bizde yetkililer dere yatağına TOKİ yapıp, sel felaketi olunca takdiri İlahi diyor. 18 yıl önce meydana gelen bu felakette hayatlarını kaybeden tüm canlara rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. O zor günleri bir daha yaşamamak için alınması gereken önlemler bir an önce alınmalı ve deprem gerçeği ile yüzleşen, bilinçli bir sistem oluşturulmalıdır" şeklinde konuştu.

#

16 Ağu 2017 - 16:57 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.