Tarihi film İzmit'te çekiliyor

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 1913 yılında faizsiz bankacılık sistemini anlatan İnfial 1913 filminin çekimlerine konuk oldu. Başta Kapanca...

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 1913 yılında faizsiz bankacılık sistemini anlatan İnfial 1913 filminin çekimlerine konuk oldu. Başta Kapanca Sokak, Akçakoca bölgesi olmak üzere çeşitli yerlerde çekimleri devam eden film setine giden Başkan Doğan, oyuncularla sohbet etti. Doğan, çekilen filmlerin hem bölgeye hem de şehre önemli katkıları olduğunu söyledi.

 

EMEKLER MEYVELERİNİ VERİYOR

Tarih Koridoru Projesi için verilen büyük emeklerin meyvelerini vermeye başlamasının kendileri için büyük anlam taşıdığını belirten Başkan Doğan “proje kapsamında şimdiye kadar 25 milyon liranın üzerinde bir harcama yapılarak onlarca tarihi eser restore ettik.  Onlarca tarihi çeşme, konak, cami, hamamı onararak tanıtımı içinde çalışmalar gerçekleştirdik.  Bu eserlerimizin filmciler için çekim mekanı olması bizim için ayrı bir gurur” dedi.

 

DOĞAN’DAN DAVET

Hayata geçirilen projelerin tanıtımı için yoğun çalışma yürütüldüğünü de belirten Doğan, yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerin yanı sıra  Kocaeli’deki vatandaşların da Kapanca Sokak, Akçakoca Osmanlı Meydanı olmak üzere İzmit’in tarihi yerlerini ve güzelliklerini görmelerini istediklerini ifade etti. Başkan Doğan  “şehrimizin  tanıtımı için turizm ofislerini faaliyete geçirdik. İzmit’in tarihi ve turistik yerlerini gösteren İngilizce ve Türkçe kitapçıklar ve haritalar hazırladık.  İzmit’imizi öncelikle şehirde yaşayanlara tanıtılması için “ Turizmit” etkinliği düzenlenmeye başladık. Turlar sayesinde şimdiye kadar binlerce kişi yaşadıkları şehri daha yakından tanıma imkânı buldu. Tüm halkımızı tarihini yeniden görmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

#

09 Eki 2017 - 11:24 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.