• BIST 103.929
  • Altın 147,921
  • Dolar 3,5490
  • Euro 4,1819
  • Kocaeli : 17 °C
  • İstanbul : 25 °C
  • Sakarya : 17 °C

Tarihi geçmiş 145 kilo et imha edildi

Tarihi geçmiş 145 kilo et imha edildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşları sağlığı için gerçekleştirdiği gıda denetimlerine devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü iş yeri denetimlerine devam ediyor. İlçe Tarım Müdürlükleri ve  İlçe Belediyelerin Zabıta ekipleriyle ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında Bu yıl 4 bin 755 işyerinin denetimini yaptı. 


145 KG ET İMHA EDİLDİ
Denetimler sırasında  iki ayrı  firmada  uygulanan işlemler  sırasında  son tüketim tarihi  geçtiği tespit edilen 120 kg  tavuk eti ile  25 kg kırmızı ete el konularak imha edildi.Son Kullanma tarihi geçmiş ürünleri sattığı tespit edilen işyerleri hakkında yasal işlem uygulandı.


UYGUN KOŞULLARDA MUHAFAZA EDİLMELİ
Yetkililer gıda maddelerinin muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Taze gelen ürünlerin 0 ile 4 derece arasında  donuk ürünlerin ise -18 derecede muhafaze edilmesinin gerektiği bildiriliyor.İşyerlerinde kullanılan ürünlerin etiket bilgilerinin  tam olması konusuna dikkat çeken yetkililer ,gıda ürünlerinin son kullanma tarihine kadar tüketilmesi ve uygun koşullarda muhafaza edilmesinin altını çiziyor.


İŞYERİ SAHİPLERİ MAL ALIRKEN DİKKAT ETMELİ
Yetklililer işyeri sahiplerini de uyarıyorlar.İş yeri sahipler aldıkları ürünlerin muhafaza koşullarına uygun ortamların işyerinde olup olmadıgında dikkat ederek ürün almaları gerektiğinin altı çiziliyor.Son Tüketim tarihlerinin  iş yeri sahibi tarafından da denetlenmesi gerektiğini belirten yetkililer,işyerinde satış kapasitesinden  fazla  mal alınarak stoklanmasının esnaf ve  tüketicinin yanı sıra milli ekonomiye de zarar verdiğini belirtti.


İHBAR VE ŞİKAYETLER İÇİN
Denetim ekipleri yapılan denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirtti. Yetkililer, tüketicinin yediğine içtiğine dikkat ederek gördüğü olumsuzlukları da ilgi birimlere Alo Gıda 174 ya da Alo Zabıta 153 ve ya 444 11 41 çözüm masası kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim