Tarihte Gölcük & Gülcükte Tarih kitabı Gölcüklülerle buluşuyor

Konu hakkında bir açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi ortaklığı il...

Konu hakkında bir açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi ortaklığı ile yürütülen Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında hayata geçirilen Tarihte Gölcük – Gölcük’te Tarih kitabının tanıtım etkinliği 14 Kasım 2014 Cuma günü saat 10.00’da Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansaray Kültür yapısında gerçekleştirilecektir” dedi.

 

Başkan Ellibeş, “Gölcük Kent kimliği ve Aidiyeti projesinin 3. Kitabı olan ve herkesin heyecanla beklediği kitap 2 bölümden oluşuyor. ‘Tarihte Gölcük’ adı verilen 1. Bölümde, Gölcük'ün Antikçağdan Cumhuriyet Dönemine kadar geçirdiği tarihi süreç, ‘Gölcük'te Tarih’ adını taşıyan 2. Bölümde ise Gölcük'ün Talebelik, Esnaflık, Sanatçılık, Basın, Spor ve Belediyecilik tarihi belgeler ve fotoğraflarla anlatılmıştır.

 

Kitapta yer alan Türk Denizaltıcılık tarihinin en acı olaylarından biri olarak tarihe geçen Dumlupınar Faciası,  ünlü Belgeselci Savaş Karakaş tarafından kaleme alınmış hatta Karakaş tarafından bir de belgesel hazırlamıştır. Ayrıca kitapta Yazlık Ilıcası, Kazıklı Kervansaray ve Servet-i Fünün Dergisi ve Gölcük ilişkisinin anlatıldığı özel bir bölümde bulunmaktadır.

 

Yavuz Ulugün’den, Güner Balay’a, Hüseyin Köker, Bülent Öztürk, Murat Kasap’a Esat Harmancı’dan, Onur Kamiloğlu, İlksen Özbay, Necmi Kocaman’a birbirinden değerli pek çok akademisyen, araştırmacı, sanatçı, kamu görevlisi, basın mensubu ve medya dünyasının yakından tanıdığı belgeselcilerin birlikte hazırladığı Tarihte Gölcük & Gölcük'te Tarih kitabının editörlüğünü Kocaeli Üniversitesi Öğretim üyelerinden Tülin B. Cengiz, Genel Koordinatörlüğünü Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram yapmıştır” dedi.

#

13 Kas 2014 - 16:46 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.