Taşerona verdiğiniz sözleri artık tutun

TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet önceki gün mecliste yaptığı konuşmada hükümet tarafından her sene...

TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet önceki gün mecliste yaptığı konuşmada hükümet tarafından her sene taşeron işçilerine verilen kadro sözlerini gündeme taşıdı.

 

PATRON SEVER YASALAR DAHA ÇOK KABUL GÖRÜYOR

Mecliste konuşan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 2015 yılından beri taşeron işçilerine sürekli kadro sözleri verildiğini dile getirerek, işçilerin yerine patron sever yasaların kanunlaştığını da belirtti. Hürriyet, “Taşeron işçilere Kasım 2015 seçimlerinden önce verilen ve yüz gün içinde tutulacağı söylenen kadro sözünün üzerinden tam bir buçuk yıl geçti. AKP, taşerona kadro sözünü tutmadığı gibi, kiralık işçi yasasını Meclisten geçirdi yani patronlara verdiği sözün gereğini yerine getirdi. Patron sever, işçi düşmanı daha birçok değişiklikle sendikalılık oranı düştü, ortalama işçi ücretleri reel olarak düştü, iş kazaları büyük oranda arttı” dedi.

 

KADRO UMUDU SEÇİM MEZESİ YAPILAMAZ

Taşeron işçilerinin kadroya alınması için verdikleri yasa tekliflerinin AKP tarafından reddedildiğine dikkat çeken Hürriyet, “Taşeron işçisinin kadroya alınması için verdiğimiz yasa teklifleri, her seferinde ne yazık ki AKP'ye takıldı. AKP, patronlara verdiği sözleri tutuyor ama ne yazık ki işçileri hep görmezden geliyor. Yalan propagandalarla, milyonlarca işçinin umudu artık sömürülmemeli, taşeron işçilerin kadro umutları yeni bir seçim tartışmasına asla meze yapılmamalıdır. Bu akıl dışı, hukuk dışı ve insanlık dışı taşeron işçi çalıştırma uygulamasına derhâl son verilmelidir, tüm taşeron işçiler eşit haklarla kadroya alınmalıdır” açıklamasında bulundu.

#

24 May 2017 - 10:23 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

kafkaskartalı - Atı alan Üsküdarıgeçtiboşvertaşeronu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 10:23