• BIST 98.027
  • Altın 143,450
  • Dolar 3,5698
  • Euro 3,9928
  • Kocaeli : 16 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • Sakarya : 17 °C

Tavuk sofraların baş tacı

Tavuk sofraların baş tacı
Kilosu 6 ile 8 lira arasında değişen tavuk ve piliç eti, her zaman en ucuz, sıhhi, rahat bulunabilen bir besin olarak sofralardaki yerini koruyor.

Ancak tavuk satan esnaf, büyük marketlerin yaptıkları kampanyaların kendilerini etkilediğini söylüyor.

 

Beyaz etler içinde kanatlı hayvan eti kilosu 6 ile 8 lira arasında seyrederken, doğal olarak, sofralarımızın vazgeçilmezi halini alıyor. Kent içerisinde belli noktalarda yoğunlaşan tavukçu dükkanlarının yanı sıra, hiper ve süper marketler ile ilçelerde dağılan tavukçular, işlerinden memnun.

 

HER MEVSİM BULUNABİLİYOR

Tavuk ve piliç eti revaçta olurken, hindi eti de, Kandıra’nın yakınlığı nedeniyle tercih edilen besinler arasında yer alıyor. Tavuk eti ve balık, özellikle kırmız ete göre çok uygun fiyatlarda satıldığından ve bol miktarda bulunabildiğinden, orta ve dar gelirli ailelerinin de sofralarını süslüyor. Kırmızı et alamayan vatandaş, tavuk etine rağbet gösteriyor.

 

HASAN AYAZ İŞLERDEN MEMNUN

Akçacamii karşısında faaliyet gösteren Doğuş Tavukçuluk’un sahibi Hasan Ayaz, 1983 yılından beri tavukçuluk yaptığını belirtiyor. Aslen Kandıralı olan Ayaz, tavuk etinin sürekli rağbet gördüğünü, bunun bir mevsimi olmadığını, 365 gün tavuk eti bulunabileceğini belirtiyor. Hiper ve süper marketlerin zaman zaman fiyat indirerek, işlerini baltaladığını belirten Ayaz, “Böyle anlarda zorlanıyoruz. Sonuçta biz esnafız. Çevremizde de bol bol market var. Ama bu mesleği seviyoruz ve bırakmıyoruz. Kriz nedeniyle bir durgunluk var, ama önemli değil. Bunu da aşarız” diyor.

 

“YILBAŞININ ÖZELLİĞİ KALMADI”

Bu arada yıllardır yılbaşında bol bol hindi satıldığını, tavuk etinin de bolca tüketildiğini söyleyen Ayaz, “Son zamanlarda öyle aşırı yılbaşı kutlamaları yok. Bu da satışlarda kendini gösteriyor. Yani yılbaşında biraz hareketlenme oluyor, ama bu öyle azami rakamlara ulaşmıyor. Biz de öyle öle hazırlıklar yapmıyoruz” diyor.

 

SON TÜKETİM TARİHİNE DİKKAT!

Tavuk etinde markanın öyle çok önem taşımadığını, ülkemizde tavukçuluğun yaygın ve ilgi gören bir sektör olduğunu belirten Ayaz, tavuk alırken dikkat edilmesi gereken hususları da sıraladı. Ayaz özellikle hijyene önem verilmesi gerektiğini belirterek, esnafın tercih edilmesinin de büyük etken olduğunu belirtti. Sağlıklı ürün için, son kullanım tarihinin önem taşıdığını belirten Ayaz, “Artık büyük cezalar var ve hepimiz çok dikkat ediyoruz. Çok sık yapılan denetimlerden alnımızın akıyla çıkıyoruz. Zaten vatandaş kendi esnafını biliyor ve sürekli müşterilerimiz bize güveniyor” dedi. Hakan YAĞCIOĞLU

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gebze açık iş ilanları yayınlandı!22 Mayıs 2017 Pazartesi 14:02
  • Ramazan pidesinin fiyatı belli oluyor...22 Mayıs 2017 Pazartesi 12:08
  • Sürücüler dikkat... Mazota zam geliyor!22 Mayıs 2017 Pazartesi 09:58
  • Kocaeli'de onlarca firma eleman arıyor!22 Mayıs 2017 Pazartesi 09:28
  • Eğitim alan aylık 30 bin lira kazanacak!19 Mayıs 2017 Cuma 11:10
  • Ramazan pidesine zam mı geldi?19 Mayıs 2017 Cuma 10:35
  • TEB Kadın Bankacılığı Avrupa’da sınıf atladı18 Mayıs 2017 Perşembe 15:03
  • Ayhan Zeytinoğlu: Devlet babalığını yapıyor18 Mayıs 2017 Perşembe 14:18
  • KOTO’da komiteler toplanıyor18 Mayıs 2017 Perşembe 14:06
  • Onay geldi! Kimlikle seyahat başlıyor18 Mayıs 2017 Perşembe 14:01
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim