TBB yine Kocaeli’yi seçti

Büyükşehir Belediyesi, dünya kentlerine ve tüm Türkiye’ye itfaiyecilik eğitimleri vermeye devam edecek. TBB tarafından yapılan açıklamaya göre Kocaeli...



Büyükşehir Belediyesi, dünya kentlerine ve tüm Türkiye’ye itfaiyecilik eğitimleri vermeye devam edecek. TBB tarafından yapılan açıklamaya göre Kocaeli Büyükşehir, itfaiye eğitimi verebilecek en yeterli belediye seçildi

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 36. dönemi de tamamlandı. İl dışından eğitimlere katılan 30 itfaiye eri sertifikalarını törenle aldı. Sertifika alanların sayısı bin 50’ye yükselirken TBB, projenin 2014 yılında da yine Kocaeli’de devam etmesine karar verdi.

DÜNYA STANDARTLARINDA
Sekapark Otel’de düzenlenen sertifika törenine Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ve itfaiye şube müdürleri katıldı. Mustafa Çöpoğlu yaptığı konuşmada, “Verilen eğitimle kulaktan dolma itfaiyecilik bilgisini ortadan kaldırdık. Teknik donanım eksiklerimizi de giderdik. En büyük amacımız Kocaeli’deki itfaiyecilik vizyonunu bütün Türkiye’de dünya standartları ölçüsüne çıkarmak” dedi.

EN YETERLİ BELEDİYE
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 81 il arasından itfaiyecilik eğitimi verebilecek en yeterli belediye olarak seçilmişti. Türkiye’deki tüm itfaiye erlerini kapsayan proje üçüncü yılını doldurdu. Şu zamana kadar aralarında 8 ülkeden itfaiye erlerinin de bulunduğu bin 50 kişi programa katıldı. Büyükşehir, 81 vilayet ile birlikte Makedonya’dan 10, Kazakistan’dan 4, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Moritanya, Moldova, Tataristan ve Azerbaycan’dan beşer olmak üzere 44 yabancı itfaiye erine de temel itfaiyecilik ve son teknolojik ekipmanların kullanımı konusunda eğitim verdi. TBB tarafından bu yıl 36. dönem itfaiye eğitim programına başarıyla tamamlayan Kocaeli Büyükşehir’in 2014 yılında da projeyi sürdürmesine karar verildi.

#

21 Ara 2013 - 14:56 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.