TED Kocaeli Koleji’nde ön kayıtlar başladı

Cumhuriyet ile yaşıt eğitim felsefesiyle, kentimizde eğitim anlayışını adeta yeniden inşa eden TED Kocaeli Koleji, her yıl olduğu gibi bu yıl da, erke...

Cumhuriyet ile yaşıt eğitim felsefesiyle, kentimizde eğitim anlayışını adeta yeniden inşa eden TED Kocaeli Koleji, her yıl olduğu gibi bu yıl da, erken kayıtları konusunda uyguladığı titiz ve detaylı yöntemle ön kayıtlara başladı. Her geçen gün eğitimin alanını da, kalitesini de geliştirerek yatırımlarını sürdüren TED Kocaeli Koleji “Anadolu Lisesi” statüsünde eğitim vermeye başlıyor. 2017-18 öğretim yılı için erken kayıtlar ise 1 Mart itibariyle başladı.

 

FARKLI BİR EĞİTİM FELSEFESİ

TED Kocaeli Koleji yetkilileri, kentimizin yeni nesilleri için her türlü detayı düşünerek standart eğitim anlayışının çok ötesine geçecek bir gelecek projesi geliştirmişler. Lise konusunda oldukça titiz bir çalışma gerçekleştirilirken, okulu diğer okullardan ayıran en önemli özellik eğitim felsefesi. Lise eğitim programı kapsamında dünya ülkeleriyle yarışır nitelikte yöntemler seçilmiş ve tüm akreditasyonlar gerçekleştirilmiş durumda.

 

TED, BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRİYOR

TED Kocaeli Koleji eğitim felsefesi kapsamında bulunan çok özel diğer bir eğitim yöntemi ise “Bilim İnsanı Yetiştirme” olarak bilinen BİY. Bu kapsamda fen bilimleri alanında araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş öğrenciler yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu öğrenciler, 9. sınıf eğitimi sırasında akademik başarısı yüksek öğrenciler arasından tespit edilerek, üstün nitelikli bilim insanları olarak yetiştirilmek üzere bilimsel çalışmalara yönlendiriliyorlar.

ted-1.jpg

DİL ALANINDA CAMBRIDGE IGCSE PROGRAMI

TED Kocaeli Koleji, dil konusunda ise dünyanın en saygın üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi ile iş birliği yapıyor. 1988 yılından beri dünyada uygulanan IGCSE Programına akredite olan okulda hem Ana dili Türkçe hem de İngilizce derslerinde öğrencilerin okuma, anlama, dinleme ve yazma becerileri en üst seviyeye taşınıyor. Bu programa katılan öğrenciler Cambridge Üniversitesi tarafından uygulanan sınavlara girerek İngilizcelerini uluslararası düzeyde tescil ettirme hakkı kazanabiliyorlar.

 

GENÇLER BTEC’LE HAYATA HAZIR!

BTEC olarak adlandırılan uluslararası sertifika programı, akademik eğitimin yanında, özellikle geleceğin meslekleri olarak belirlenen bilişim teknolojileri, sosyal medya yöneticiliği, sanat ve tasarım gibi pek çok alanda eğitim imkânları sunuyor. BTEC, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde uygulanan saygın bir mesleki sertifika programı olarak biliniyor. Geleceğe hazırlanan nesillerin yaşam becerileri geliştirmesinde ve kariyer planlamalarında BTEC programı önemli bir destek veriyor.

ted-2.jpg

KANADA’DA EĞİTİM HAKKI

Öte yandan en dikkat çekici ayrıntı ise; TED ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma ile TED Kocaeli Kolejinde uygulanan Uluslararası Öğrenci Değişim Programı. Söz konusu program ile lise öğrencileri bir ay, bir dönem veya bir akademik yılı Kanada liselerinde geçiriyor. Bu programa katılan öğrenciler genç yaşta kendi ayakları üzerinde durabilme, liderlik becerileri, sorumluluk bilinci, çeşitli sanat ve spor eğitimleri, çift diploma hakkı ve en önemlisi de Kanada’da yükseköğrenim imkânı kazanıyorlar.

 

TED KOCAELİ KOLEJİ SİZLERİ BEKLİYOR

TED Kocaeli Koleji’nde, Lise hariç, tüm eğitim kademelerinde ön kayıtlar 1 Mart itibariyle başladı. Aynı tarihten beri Lise için de ön kayıtlar alınıyor. Erken ön kayıtta indirim geleneği her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. 1-31 Mart arası % 4, 1-15 Nisan arası % 3, 17-29 Nisan arası ise % 2 indirim imkânı tüm kademelerde geçerli. İletişim için 0262 281 41 41 numaralı telefonu tuşlayabilir ya da ayrıntılı bilgi için www.tedkocaeli.k12.tr adresini tıklayabilirsiniz. Bir gelecek projesi olan TED, çocuğunuzun geleceğini doğru hazırlamanız için sizleri bekliyor.

ted-3.jpg

ted-4.jpg

ted-5.jpg

ted-6.jpg

ted-7.jpg

ted-8.jpg

 

#

22 Mar 2017 - 11:28 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.