Teleferik için imzalar atıldı

Belediye binasında gerçeklesen imza törenine  Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve firma genel müdürü Murat Ağcabey  katıldı. Törende konuşan b...

Belediye binasında gerçeklesen imza törenine  Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve firma genel müdürü Murat Ağcabey  katıldı. Törende konuşan belediye başkanı Üzülmez, “Kartepe için Tarihi gün yaşıyoruz.  Kocaeli’nin 50 yıla yakın hayali olan projeydi. Seçim vaadimizdi. Büyük mücadele sarf ettiğimiz konunun en önemli adimi. Güçlü bir firma aldı. Cumhurbaşkanı başbakanımızın, Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’ın milletvekillerimizin, 15:55 23 Ekim 2017 Teleferik için ilk kazma 1,5 ay sonra vuruluyor Kartepe Belediyesi'nin en prestijli projelerinden olan Teleferik projesinin protokolü 28 Eylül’de gerçekleştirilen ihaleyi alan Valter Asansör ile imzalandı.

1,5 AY SONRA İLK KAZMA VURULACAK

Büyükşehir belediye başkanı, genel sekreterimizin ekibinin desteği ile teleferiğin yapılacağı yerin bedelsiz tahsis edilmesi önemliydi. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapıldı. Bugün bu sürecin en önemli kısmı olan protokolü imzalayacağız. Sözün kesileceği nikâhın kıyılacağı güne geldik. İşin inşaat kısmı ve vatandaşın faydalanacağı günü bekleyeceğiz. Teleferik hayalimiz vaat edilen sureden ince bize bir an önce ilgili firmanın ortaya çıkarmasını bekliyoruz. Turizme katkısı olacak. Yılda 500 bin yeni insanın bu hizmeti almasını hedeiyoruz. Yeni bir turist potansiyeli olacaktır. Dönemsel teleferik olmayacak. Yaz ve kış turizmi ilçemizde mevcut. Fiziksel anlamda sapanca Marmara denizi Karadeniz boğaz manzarası var. Yeşili ormanı bitki örtüsü ile farklı bir teleferik olacak. İhale şartnamesi 2 yıl surede bitmesi gerekiyor. 31 Aralık 2018 bizim arzu ettiğimiz tarih. Firma da olabilir bir tarih olduğunu söyledi. Vatandaşlar teleferikle karşıya  4, 9 km yeri 15 dakikada varacaklar” dedi. Genel Müdür Murat Ağcabey ise ilk kazmanın 1,5 ay sonra vurulacağını söyledi.  

#

23 Eki 2017 - 17:18 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.