Teleferik projesi hayata geçiyor

Kartepe’de 50 yıldır hayal edilen, konuşulan teleferik projesi Ağustos ayında ihale yapılarak hayata geçiriliyor. Göreve gelir gelmez Kartepe’lilerin...

Kartepe’de 50 yıldır hayal edilen, konuşulan teleferik projesi Ağustos ayında ihale yapılarak hayata geçiriliyor. Göreve gelir gelmez Kartepe’lilerin hayallerini süsleyen Teleferik Projesi’ne önem veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, gösterdiği emeğin karşılığını aldı. Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında ortaya konulan çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Belediye Başkanı Üzülmez, ‘Kartepemiz için çok önemli bir proje hayata geçiyor’ değerlendirmesinde bulundu.

 

AĞUSTOS AYINDA İHALE

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan gereken izinlerin alınması sonrasında Teleferik Projesi için Ağustos ayında ihaleye çıkılması planlanıyor. Teleferik Projesi’nin yer tespitinde Kartepe Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde,  Hikmetiye-Derbent / Kuzu Yayla Mesire Alanı hattına karar verilerek, en uygun teleferik sistemi seçildi. Proje ihale aşamasına gelinceye kadar birçok kurum ve kuruluştan projeyle ilgili görüşlerin alınmasında titizlikle çalışılarak ve zorlu aşamalardan sonra ihale aşamasına gelindi.

 

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Teleferik Projesi, Hikmetiye-Derbent’ten Kuzu Yayla Mesire Alanı’na kadar 4960 metre uzunluğunda, çift yönlü üç halatlı, 90 kişilikli kabinlerden oluşacak. Kabinler 10 m/sn hızla yolcu taşımacılığı yapacak. Teleferik Projesi’nin yer alacağı bölgede turistik tesisler de kurulacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan gereken bütün izinler alınırken, Teleferik Projesinin işletme hakları 29 yıllığına ihaleye verilecek.

 

MİLYONLUK YATIRIM

Teleferik Projesi’nin Kartepe’ye ayrı bir değer katacağını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Yapılacak olan teleferik projesi Kartepe ilçemizin var olan vizyonunu daha ileri götürecektir. Milyon TL’lik yatırım ile ilçemizde turizmin gelişmesinde büyük katkı sağlayacaktır. Yaz ve kış aylarında ki turizm ilçemizde daha canlı bir yaşamı beraberinde getirecektir. Göreve gelir gelmez Teleferik Projesi için büyük çaba sarf ettik. Bu çabalarımızın sonucunda ağustos ayında ihaleye çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

#

29 Tem 2017 - 10:14 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.