TMMOB Referanduma güçlü sesler, 'HAYIR' dedi

“Cumhuriyet, Demokrasi ve Laiklik için Hayır” sloganı altında bir araya gelen kalabalığa; TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz, TMMOB İkinci Başk...

“Cumhuriyet, Demokrasi ve Laiklik için Hayır” sloganı altında bir araya gelen kalabalığa; TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz, TMMOB İkinci Başkanı Züber Ayder, Kocaeli MMO Başkanı Ünal Özmural, eski Milletvekilleri Bekir Yurdagül, Ali Haydar Konca, CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, KESK’e bağlı sendikaların başkanları ve TMMOB’a bağlı odaların yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

 

YENİ ANAYASAYA HAYIR

ozmural.jpg

Programın açılış konuşmasını kısa cümlelerle yapan Kocaeli MMO Başkanı Ünal Özmural, “ Sizlerle burada olmaktan oldukça mutluyum. Bildiğiniz gibi 16 Haziran’da referanduma gidiyoruz. Biz TMMOB olarak geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda güçlü bir şekilde,”hayır”ı destekleyeceğimizi tüm kamuoyuna açıklamıştık. Buradan tekrar ve tekrar sesleniyoruz. Yeni anayasaya hayır” dedi.

 

BİRÇOK GERİLİM YAŞANDI

Özmural’ın ardında söz alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz, ”Ülkemizin yönelimini, halkımızın ve mesleğimizin geleceğini belirleyecek Anayasa değişikliği referandumuna gün geçtikçe yaklaşmaktayız. Meclisteki görüşmelerin başlamasından günümüze kadar birçok gerilim yaşanmış, bu süreçte bizim de içinde olduğumuz ayrı ayrı emek ve meslek örgütleri, demokratik kuruluşlar ve barolar görüşlerini dile getirememiştir” ifadelerine yer verdi.

 

BASKI ALTINDAYIZ

korkmaz-006.jpg

Baskı altında bir süreç geçirdiklerini tekrar hatırlatan Korkmaz, “ Referandum çalışmaları iktidarın baskısı altında, antidemokratik koşullarda yürütülmektedir. Devlet olanakları ile evet mitingleri düzenlenirken hayır çalışmaları valiliklerce keyif olarak yasaklanmakta ve engellenmektedir. Hayır çalışması yapanlar terörist, vatan haini gibi suçlamalarla karalanmakta, bizzat iktidar temsilcileri tarafından hedef gösterilmektedir” dedi.

 

ÜLKE HAYIR SESİ İLE YANKILANIYOR

dsc_0814-002.jpg

Konuşmasını sürdüren Korkmaz, “Hayır seçeneği iktidarın baskısı altında olmasına rağmen giderek büyümekte, korku rüzgarı bu defa tersine esmektedir. Yıllarca baskı ve korku ile halkı terbiye etmeye çalışanlara yanıt hayır ile verilmektedir. Sanal düşmanlar, gerçek dışı hikayeler ve provokasyonlar tutmamaktadır. Edirne’den Kars’a ülkenin her karışı hayır sesi ile yankılanmaktadır” sözlerini kullandı.Serkan BORLAK

#

26 Mar 2017 - 16:43 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

gölcüklü - Tebrikler!! sizler gibi düşünceli vatandaşlar azaldı bu memlekette #HAYIR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 16:43
03

Ali Vasfi KARA - Göreceğiz hayırmı evetmi?Yol arkadaşlarınıza bakın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 16:43
02

haldun - EVETTTTTT tabiki vatanını milletini devletini sevenler olarak...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 16:43
01

erol - mühendisler bu toplumun en dürüst, en sağduyulu, en ahlaklı ve emekçi kesimidir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 16:43