Toplu taşımada yaşlılara yer vermeyin!

Yaşlılara toplu taşıma araçlarında yer verilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, yaşlıların ayakta durmaya teşvik edilerek egzersize yönlendirilebile...

Yaşlılara toplu taşıma araçlarında yer verilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, yaşlıların ayakta durmaya teşvik edilerek egzersize yönlendirilebileceklerini savundu. Uzmanlar, düzenli egzersizin 10 yaş gençleştiğini belirtti.

 

"AYAKTA DURMAYA TEŞVİK EDİLMELİLER''

Oxford Üniversitesi'nden bir profesör, yaşlı insanların oturmak yerine ayakta durmaya teşvik edilmesinin beden sağlıkları için daha iyi olduğunu belirtti. İngiltere'nin Halk Sağlığı Klinik Danışmanı Sir Muir Gray, yaşlıların günde 10 dakika yürümeye gayret etmesini belirtirken yaşlıların yakınlarına asansöre binmek yerine onları merdiven çıkmak konusunda yüreklendirmelerini tavsiye ediyor.

 

''ONLAR İÇİN HARİKA BİR  EGZERSİZ''

İngiliz The Sun gazetesine demeç veren Gray, "Yaş aldıkça hareketsizliği değil bedensel aktiviteyi arttırmalıyız. Ailenizin yaşlılarını asansöre binmeye değil, merdiven çıkmaya teşvik edin" dedi. Gray sözlerini şöyle sürdürdü: "Metro ya da otobüste yaşlı birine yer verirken iki kez düşünün. Ayakta durmak onlar için harika bir egzersiz."

 

''AKTİF TUTMAYA TEŞFİK EDİN''

The British Medical Journal'de (İngiliz Tıp Dergisi) yayınlanan yeni bir makalede, "Yaşlı insanları aktif tutmaya teşvik edecek her türlü toplu çaba, onların daha bağımsız şekilde yaşamalarına ve sosyal hizmetlere daha az ihtiyaç duymalarına yardımcı olacaktır" denildi.

 

''DÜZENLİ EGZERSİZ 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR''

Makaleye konu olan raporda, zindeliğin yitirilmesinin yaşlılığın bir sonucu olarak görüldüğü ancak bunun tam tersinin geçerli olduğu belirtildi. Uzmanlar, hareketin azalmasının sosyal hizmetlere duyulan ihtiyacı arttırdığı görüşünde. Araştırmalar, orta yaşlı ve yaşlı insanların düzenli egzersizlerle bedensel olarak en az 10 yaş gençleşeceğini ortaya koyuyor. Formda olmanın bilişsel becerileri arttırarak bunama riskini azalttığı da biliniyor. Kaynak: Haberler.com

#

20 Eki 2017 - 10:36 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

ayhan - önceden yaşlıya saygı sevgi vardı.şimdi işi böyle kıvırtıyorlar laik kafalılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 10:36
04

hacı - 65 yaş üstü bedava olduğu için biniyorlar sürekli, paralı olurlarsa binmezler bu sorunada gerek kalmazlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 10:36
03

Adnan - Ayakta durmanın egzersizle ne alakası var.Bizim en güzel hasletlerimizden olan yaşlıya saygıyı da bir kılıf bulup ortadan kaldıracaklar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 10:36
02

metn - Ha demek egzersiz yapmak için sadece toplu taşıma araçları kaldı ! Yaşlılar kendi sağlıkları için yürüyüş ve spor yapamıyorlar mı ki, toplu taşıma araçlarında kendilerine yer verilmeyip egzersi yapsınlar ? Öyle annediorumki bufikri ortaya atan yaşlılara çömrnde bir defa olsun yer vermeyen cins birisidir !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 10:36
01

ahmet - Koltukları kaldırsınlar herkez ayakta gitsin genç yaşlı herkez egzersiz yapsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 10:36