Trafik cezaları ve hız sınırları

Mevsim gereği güneye tatile gidiyoruz. Ancak bu yıl dikkatimi çeken, her gidişimde trafik cezası ile karşılaşıyorum. En son gelen ceza da 412 TL gibi çok yüksek bir tutar. Bakıyorum hızım 103 km ve cezayı yediğim yer Kütahya - Afyon arası bölünmüş yol.

Çok kişiden de benim durumumda şikâyetler dinliyorum. Bu nedenle de yollarda uygulanan hız sınırlarını inceledim.

Yerleşim yerlerinde hız sınırı 50 Km/Saat. İllerde ulaşım koordinasyon merkezlere (UKOME) bu sınırı 32 km’ye kadar arttırma yetkisine sahip. Bölünmüş yollarda ise hız sınırı 110 Km/Saat, otobanlarda 120 Km/saat. Bu hız limitlerinin %10 aşılması durumunda cezalandırmalar yapılmaktadır.

Cezaya muhatap olduğum hız 103 Km/Saat ve Kütahya – Afyon yolu olduğuna göre neden ceza yediğimi anlamış değilim.

Bir de uzun yola gidenler bilir. Yollarda sıkça 70 km hız sınırlaması getirilen birçok yer bulunmakta. Bu hız sınırlamasının hiçbir pratik uygulaması da bulunmamaktadır.

Özellikle dikkat ettim araçların neredeyse tamamı 70 km hız sınırlaması levhası konulan yerde 90-100 km’den aşağı sürat yapmamaktadırlar. Esasen neye göre 70 Km hız sınırı getirildiğini de anlamak mümkün değil. Bence trafiği düzenleyenlerin bu uygulamaları bir kez daha gözden geçirmelerinde yarar olduğunu düşünüyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fikret Gökmen - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Abdullh - dağ başında kaymak gibi bomboş yol 50km hız diyor aaaa bir bakıyorsun 1km ilerde jandarma dur radara girdin bune leeen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Kasım 17:11


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler