Tramvay projesi haftaya tanıtılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıda gündeme dair konular görüşüldü. Meclis toplantısına bazı beled...

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıda gündeme dair konular görüşüldü. Meclis toplantısına bazı belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Tramvay projesi fazla teknik detay içerdiğinden görüşülmedi. Haftaya KOTO binasında yapılacak bilgilendirme toplantısında gündeme alınacak.

 

ÇÖP DEPOLARI

Günlük 1600 ton çöp depolanıyor diyen Karaosmanoğlu, “Tabi ki çöpler rahatsızlık veriyor. Düzenli depolamaların yanında yakma gibi yöntemler de kullanılmaktadır. Ancak yakma yöntemi de maliyet ve vereceği zararlardan ötürü yapılamıyor. Bu konuda beklentimiz devletin daha da desteklemesidir” şeklinde konuştu.

 

DENİZ ULAŞIMI BELEDİYEMİZE YÜK GETİRİYOR

Karaosmanoğlu deniz ulaşımı konusunda şunları söyledi: “AKP döneminde deniz ulaşımı çok gelişti, bizler bu anlamda deniz ulaşımına önem veriyoruz. Hem temizliği hem ulaşımı önemsiyoruz Ancak, maliyeti bize çok fazla yükü oluyor. Yazın ve tatil günlerinde tercih ediliyor ancak diğer zamanlarda tercih çok az ediliyor.  Az kişi kullanıyor. Bu açıdan farklı yolar deniyoruz. Deniz otobüslerinin maliyeti çok yüksek durumda. Yakıtı, tamiri ve maliyeti yüksek. Özel şahıslara alın siz işletin dediğimiz zaman getirisi olmadığı gerekçesiyle işletmek istemiyorlar. Tabi ki bizler deniz ulaşımından da vazgeçmiyoruz. Alternatifler üreterek deniz ulaşımını yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

KOCAELİ SANAYİ ŞEHRİ

Limanla kentin iç içe girmesine karşı çıkan CHP gurubuna cevap veren Karaosmanoğlu, “Kocaeli sanayi kenti, küçüklü büyüklü çok sayıda yüzlerce sanayi sitesi ve fabrika var. Bu anlamda ülkemizin gelişmesi için ilimizin de ticari hacmine katkı sağlayacak yatırımları yapmalıyız. Bazı durumlar vardır onların önüne siz isteseniz de geçemezsiniz. Biz isterdik ki limanlar ve sanayi bölgesi bir arada olsun ancak, biz şehir olarak bunu kaçırdık. Şimdi herkes kendi bölgesinde bu işleri yapmayı istiyor, bizler bunu engellemeye çalışıyoruz. Kocaeli halkı her zaman denizi görecek ve denize girip yüzebilecek. İlimizde limanların belirli bölgelerde büyümesinde pek sıkıntı olmuyor. Özellikle Dilovası bölgesindeki limanların gelişmesini istiyoruz. Bunun neticesinde daha fazla ihracat yapabileceğiz” dedi.


ALEVİLER GÖRMEZDEN GELİNDİ

Alevilere eğitim merkezi yapılması ile alakalı olarak Karaosmanoğlu, “Yıllarca Aleviler ihtiyaçları görmezden gelinmiş bir grup olmuş. İnsanlar ibadetlerini istediği yapabilir. Biz Alevilere bir verelim ve dede yetiştiren bir yerimiz olsun istedik ve teklif ettik. 12 dönüm Körfez ilçemizde sosyo-kültürel tesis alanına dönüştürüyoruz. Burada Aleviler daha iyi bir şekilde eğitim alarak yetişecekler” şeklinde konuştu.


TRAMVAY TANITIM TOPLANTISI YAPILACAK

Sekapark - Otogar arası tramvay hattı inşaat ve elektromekanik işleri kontrollük, danışmanlık ve mühendislik hizmetleri alım işinin yıllara sari olarak ihale edilmesi ile ilgili teklifi, teknik konular arzu ettiğinden dolayı gündeme alınmadı. Tramvay tanıtımı için önümüzdeki hafta perşembe günü saat 10.00'da KOTO binasında tanıtım toplantısı yapılacak, güzergah ve teknik konular hakkında bilgi verilecek. Muharrem İBRAHİMOĞLU

#

11 Ara 2014 - 17:11 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

recep güvenler - merakla bekliyoruz. şehrimize yakışır ve zamanla bütün kocaeli'ni kapsamasını arzu ederiz. çalışınca oluyor deyip hızlı çalışalım ve kavuşalım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 17:11