TRT, personel alımı yapacak

TRT, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 2014 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış (halen personel kanunlarına tabi...

TRT, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 2014 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış (halen personel kanunlarına tabi olarak çalışıp da söz konusu sınava katılanlar dahil) olanlardan, Kamera Asistanı unvanlı (40) adet kadroya yazılı ve uygulamalı şekilde giriş sınavı yapılmak suretiyle personel alımı yapacak.

 

I- ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Kamu haklarından yasaklı bulunmamak,

3. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,

4. Askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

5. 18 yaşını tamamlamış olmak,

6. Engelli personel istihdamına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere görevini devamlı yapmasına engel olabilecek zihinsel engeli bulunmamak,

7. 01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla 35 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1980 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.),

8. Yurdun her yerinde görev yapmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek.

 

II- ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların sınava son başvuru tarihi itibarıyla Kamera Asistanı (1) kadro unvanı için herhangi bir lisans programından mezun olmaları, Kamera Asistanı (2) kadro unvanı için ise ekte yer alan lisans programlarının birinden mezun olmaları ve 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünde 50 ve üzeri puan almış olmaları şarttır.

 

KADRO UNVANI

KPSS PUAN TÜRÜ

TABAN

PUAN

KADRO

SAYISI

MEZUN OLUNAN LİSANS PROGRAMI

Kamera Asistanı (1)

KPSSP3

50

10

Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

Kamera Asistanı (2)

KPSSP3

50

30

Ekte yer alan lisans programlarının birinden mezun olmak.

 

III- BAŞVURU SÜRESİ:

Başvuru süresi, 19 Ekim 2015 tarihinde saat 09.00'da başlayıp, 16 Kasım 2015 tarihinde saat 18.00'da sona erecektir.

 

IV- BAŞVURU ŞEKLİ:

Sınav başvuruları, TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinde yayınlanacak olan görev talep formu ile elektronik ortamda yapılacaktır. Görev talep formunda yer alacak vesikalık fotoğraf son 6 ay içerisinde çekilmiş, mevzuata uygun, kişiyi kolaylıkla tanıtabilecek nitelik ve çözünürlükte olacaktır.

Adaylar, 16 Ekim 2015 tarihinde TRT Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen Stajyer Spiker, Stajyer Muhabir, Yardımcı Prodüktör, Kamera Asistanı, Yapım ve Yayın Elemanı ile Teknisyen kadro unvanlarından yalnızca birisine başvuruda bulunabilecektir. Başvuru süresinin sonunda, adaylar KPSS puanı en yüksekten başlanarak sıralanacak olup, sınav açılan kadro sayısının 20 katı aday yazılı sınava çağrılacaktır. Sıralamada en sonda yer alan adayın puanı ile aynı puana sahip diğer adaylar olması halinde, bu puana sahip adayların tümü yazılı sınava çağrılacaktır.

Adaylar, görev talep formunun tam ve eksiksiz olarak doldurulmasından ve verdikleri bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar.

Yazılı sınav ve uygulamalı sınava katılabileceği ilan edilen adaylardan yanlış beyanda bulunduğu tespit edilenler sınava alınmazlar, sınava katılmış olanların da sınavları iptal edilir.

 

V- SINAV ŞEKLİ:

Giriş sınavı iki aşamalı olup, yazılı ve uygulamalı sınav şeklinde yapılacaktır.

 

VI- YAZILI SINAV YERİ VE TARİHİ:

Yazılı sınav, Ankara'da yapılacak olup sınavın yeri, günü ve saati ile sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru ve tebligat yapılmayacaktır.

Yazılı sınava ilişkin değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılacak olup, yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar, uygulamalı sınava tabi tutulacaktır.

 

VII- SINAV ÜCRETİ:

Sınava katılacak adaylardan alınacak sınav ücreti ve sınav ücretinin yatırılabileceği banka ve hesap numaraları TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir.

 

VIII- UYGULAMALI SINAV YERİ VE TARİHİ:

Uygulamalı sınav, TRT Genel Müdürlüğü merkez hizmet binasında yapılacak olup, sınav günü ve saati ile sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru ve tebligat yapılmayacaktır.

 

IX- UYGULAMALI SINAVA KATILMAYA HAK KAZANANLARDAN TALEP EDİLECEK BELGELER:

Yazılı sınava katılarak başarılı olan ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar aşağıdaki belgeleri uygulamalı sınava katılacakları gün sınav komisyonuna teslim edecektir.

1. Başvuru için TRT'nin www.trt.net.tr internet adresinde elektronik ortamda tam ve eksiksiz olarak doldurmuş oldukları görev talep formu (ıslak imzalı),

2. Özgeçmiş (ıslak imzalı),

3. Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi (aslı görülüp, fotokopisi onaylanacaktır.).

 

X- SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ VE BAŞARI SIRALAMASI:

Sınavlara ilişkin değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılacaktır. Her bir sınav şeklinden en az 70 puan almış olma şartı aranır.

Söz konusu sınavlarda alınan puanların ortalaması genel başarı sırasını belirler. En yüksek ortalamadan başlayarak atama yapılacak olup, ilan edilen boş kadro sayısı kadar aday giriş sınavını başarmış sayılır. Diğer adaylar için 70 ve üzeri puan almış olmak söz konusu kadroya atanmak için kazanılmış hak sayılmaz.

Atama yapılacak boş kadro sayısı kadar yedek liste ilan edilebilir. Kurumsal hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılabilir. Yedek listenin hakları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren birinci yılın sonunda, bu sürenin bitiminden önce aynı kadro unvanına yönelik yeni bir sınav yapılması halinde bu sınavın ilan edildiği tarihte sona erer.

 

XI- SINAV SONUCUNUN DUYURULMASI:

Yazılı sınav ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olarak atanmaya hak kazanan adaylar, TRT'nin www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru ve tebligat yapılmayacaktır. Kaynak: Memurlar.net

#

21 Eki 2016 - 10:29 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

İlgili - Haberin aslı ne? Lütfen açıklayınız. kaynakta yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 10:29
01

Yurttaş - Bu ne biçim iş yahu? Geçen yıl başlamış,bitmiş tarihler 2015'i gösteriyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 10:29