TSK’nın özel elbiseleri Sarımeşe’de üretildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan NBC (Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal) koruyucu elbiseler dün Çan Ortaklık Girişimi’nin Sarımeşe’de faaliyet g...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan NBC (Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal) koruyucu elbiseler dün Çan Ortaklık Girişimi’nin Sarımeşe’de faaliyet gösteren üretim tesislerinde gerçekleştirilen törenle TSK’ya teslim edildi

40 Sarımeşe’li toplam 47 kişinin çalıştığı fabrikada üretilen NBC koruyucu elbiseler dün projenin sahipleri olan ve Çan Ortaklık Girişimi adına çalışan Celal Öğütoğulları, Saim Demirel ve Ali Rıza Çelikay tarafından Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Kemal Yardımcı’ya teslim edildi. NBC Koruyucu elbiselerin teslim törenine; Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Kemal Yardımcı, Milli Savunma Bakanlığı Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, CHP İstanbul ve Tokat Milletvekilleri Müslim Sarı ve Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen katılan Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı ve müsteşar yardımcısı Serdar Demirel katıldı.

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Törende ilk konuşmayı Çan Ortaklık Girişimi adına konuşan ve proje ortaklarından biri olan Celal Öğütoğulları gerçekleştirdi. Öğütoğulları yaptığı konuşmada ürünü tanıtarak, “Projenin başarısı hepimizin ortak başarısıdır. Bu elbise askerlerimizi her türlü nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılara karşı koruyacaktır. Elbise, bot kılıfı ve eldivenden oluşan ekipmanımızın seri üretimine geçmiş bulunuyoruz. Aralık 2017’ye kadar TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“DÜNYADA SADECE ÜÇ ÜLKE ÜRETEBİLİYOR”
Çetin Öğütoğulları’nın konuşmasının ardından kürsüye Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Kemal Yardımcı geldi. Yardımcı, “Bu projeyi üretenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu çalışma NATO standartlarına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Dünyada sadece Japonya, Almanya ve Türkiye bu ekipmanı üretebilecek bir teknolojiye sahip. Gerçekten çok önemli bir adım atılmıştır. Bu ürünlerin yelpazelerinin geliştirilerek dünyaya açılmasını istiyoruz. Biz bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından özel giysiler Kemal Yardımcı’ya teslim edildi. Törenin ardından misafirler basına kapalı bir şekilde üretim alanını gezdiler.

#

20 Şub 2013 - 18:17 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.