Tüm Bel-Sen’de Erdal Karakuş güven tazeledi

429 üyesi, 70 delegesi bulunan Tüm Bel-Sen'in mevcut başkanı Erdal Karakuş güven tazeledi. Genel Kurula CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin T...

Tüm Bel-Sen’de Erdal Karakuş güven tazeledi
Haber albümü için resme tıklayın

429 üyesi, 70 delegesi bulunan Tüm Bel-Sen'in mevcut başkanı Erdal Karakuş güven tazeledi. Genel Kurula CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, HDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilay Etiler, CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Şaban Sarügülle, CHP SKM sorumlusu Mustafa Küpçü, BES Şube Başkanı Akın Şişman, ESM Şube Başkanı Yener Çalışkan, Dersimliler Dernek Başkanı Ruhi Çelik, Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Doğan Demir, HDP il başkanı Osman Nuri Şenol, Bedriye Yıldızel ve çok sayıda üye katıldı. Divan Başkanlığı eski CHP Kocaeli Milletvekili Bekir Yurdagül öncülüğünde, divan üyeliğini ise Murat Kürekçi ve Bayram Özpınar tarafından gerçekleştirildi. Genel Kurul bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

“BEDELLER ÖDEMİŞ ÖRGÜTÜZ”

Açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Erdal Karakuş, “Yüreği soldan atan her insan gibi içimiz mücadele azmiyle doludur. Bizler bütün yasaklamalara göz altılara, tutuklamalara rağmen çok önemli bedeller ödemiş örgütüz” diyerek kapitalizmden söz etti. AKP’ yi eleştiren Karakuş, “Kapitalizm başarılı olunduğunda emekçiler aç, işsiz ve güvencesizdir. Kapitalizmin ilk sırasında yer alan Amerika’da insanların yüzde 80’i ikinci bir iş yapmaktadır. Küba’da kişi başına düşen doktor sayısı Türkiye’de olanın çok üstündedir ve Küba’da temel ihtiyaçların hepsi ücretsizdir” şeklinde konuştu.

“AKP EN BAŞARILI KAPİTALİST PARTİ”

AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı kapitalist partisi olduğunu savunan Karakuş, “İşçi cinayetlerinde dünyada ikinci, kadın cinayetlerinde birinci sıradayız. Türkiye ayrıca insani gelişmişlikte de 160’ncı sıradadır. Kişi başına ise 2 tane kredi kartı düşmektedir. Emekçiler faşist partilere oy veremez. Bunları her yerde anlatmanız lazım”  ifadelerini kullandı. Kürt sorununa da değinen Karakuş, “1 yıldır evlere cenazeler gelmiyor fakat biz bu süreci hala izliyoruz” dedi.

baskanlar.jpg

“YÖNETİM SUYU UCUZLATILMALI”

HDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilay Etiler ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan programlarının olması nedeniyle genel kuruldan ayrılmak zorunda kaldı. Ardından CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen konuşmasını gerçekleştirdi. Sirmen başkan olduğu zamanda yaptıkları projeleri anlatarak söze başladı. Yuvacık Barajı’nın halkın barajı olduğunu söyleyen Sirmen, “Artık suyun maliyeti yok. Yönetimin suyu ucuzlatması gerekir” dedi.

“TEMİZLİK İŞLERİNİ ÖZELLEŞTİRMEDİK”

Konuşmasına devam eden Sefa Sirmen, her zaman emekten yana desteklerinin süreceğini söyleyerek, “Biz en zor şartlarda bile ağır iş kolu olan temizlik işlerini taşeronlaştırmadık, özelleştirmedik. Şimdi ise hiçbir güvenceleri yok” dedi ve yönetim tarafından diğer ilçelere sürülen memurların olduğunu, bunun yanlış olduğunu söyledi.

YÖNETİM KURULU (ASİL)

Erdal Karakuş

Fadime Günsel

Selim Eren

İsmail Hakkı Güven

Güzide Saatçi

Ceylan Kuzu

Haydar Ulaş Çakır

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

Metin Cem Zeybek

Şafak Yaşartekin

Emre Oruç

Şafak Karagöz

Hüseyin Akyol

Aynur Celep

Halil Şahin

DENETLEME KURULU (ASİL)

Sabri İbiş

Duran Sırdaş

Rabia Eski

DENETLEME KURULU (YEDEK)

Ali Ağaç

Eyüp Pehlivan

İbrahim Temel

DİSİPLİN KURULU (ASİL)

Musa Dere

Ergun Yaşar

Bayram Özpınar

Gültekin Aksoy

Abdurrahman Aksungur

DİSİPLİN KURULU (YEDEK)

Ertan Şener

Sibel Çoban

Deniz Karataş

Ayhan Adıgüzel

Nurol Girgin

 

#

09 Şub 2014 - 12:50 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.