TÜMSİAD’ın "Girişimcilik Eğitimi" kursu devam ediyor

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kocaeli Şubesi’nin KOSGEB desteğiyle startını verdiği, 21 Eylül ile 4 Ekim 2012 tarihleri arasında toplam...

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kocaeli Şubesi’nin KOSGEB desteğiyle startını verdiği, 21 Eylül ile 4 Ekim 2012 tarihleri arasında toplamda 72 saat sürecek olan"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursu devam ediyor

TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanı Erdoğan Yılmaz, TÜMSİAD’ın kuruluş ve varoluş amaçlarından birinin yeni işadamlarının, tecrübe ve eğitim desteği sağlayarak sayısını artırmak olduğunu söyledi. Hedeflerinin Kocaeli’de yeni girişimci sayısını olabildiğince artırmak olduğunu kaydeden Yılmaz, "Kursa katılan girişimcilerimizi kurs sonunda TÜMSİAD’ta yeni üyeler olarak görmek istiyoruz. Yeni girişimcilerin kalkınmadığı bir ülkede topyekûn kalkınmadan söz edilemez. Bizler, hep birlikte kalkınmanın öncüleri olacağız’ dedi.

DOĞRU KARAR
Bu eğitim sayesinde Kocaeli’de çalışan, üreten, girişimci ve kalifiye insan sayısını artıracağına inandığını ifade eden Yılmaz, "Kursa başlamadan önce 30 kişiyi bulabilmenin endişesini taşıdık. Fakat başvuru sayısının 80’i geçmesi bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı oldu. Yeni girişimci sayısının artması bizi her zaman heyecanlandıracak ve mutlu edecek. Bizler de çalışmalarımızı, projelerimizi bu yönde geliştireceğiz" dedi.

YENİ EĞİTİM YOLDA
Eğitimleri başarıyla tamamlayarak kendi işini kuran girişimciler 30 bin TL geri ödemesiz, 70 bin TL geri ödemeli sıfır faizle 3 yıl vadeli destekten oluşan "KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine" başvurabilecek. Eğitimler TÜMSİAD Sosyal Tesislerinde Hidayet Şimşek tarafından verilmekte. Bu eğitimin sonunda yaklaşık bir ay gibi kısa sürede yeni bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu açılacağı ayrıca belirtildi.

#

01 Eki 2012 - 09:18 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.