Tüpraş İzmit Rafinerisi MLMM Bursiyerleri ile Buluştu

Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi öğrencileri, öğretmenleri, Tüpraş gönüllüler ile “MLMM İzmit Buluşması” için bir araya geldi.Tüpraş İzmit Rafi...

Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi öğrencileri, öğretmenleri, Tüpraş gönüllüler ile “MLMM İzmit Buluşması” için bir araya geldi.

Tüpraş İzmit Rafinerisi, Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi’nin 2010-2011 eğitim öğretim yılına ait son etkinliğini gerçekleştirmek üzere 16 Haziran 2011 Perşembe günü bursiyerleri ile buluştu. Programda Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci, İzmit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Okutan, Vehbi Koç Vakfı’ndan Neslihan Karaosmanoğlu, Rafineri yöneticileri, Karşıyaka Tüpraş Çok Programlı Lisesi, Körfez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İzmit Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okul yöneticileri ve projeye destek veren öğretmenler ile 131 MLMM bursiyer bir araya geldi.

Etkinliğe ev sahipliğini yapan Rafineri Müdürü Mesut İlter, yaptığı açılış konuşmasında projeye gönüllü destek veren Tüpraşlılara teşekkür ederek “MLMM Projesi’nin ilk mezunlarını geçtiğimiz yıl vermiştik. Bu yıl da otuz iki öğrencimizi mezun ediyoruz. Proje öğrencilerimize staj ve burs imkanının yanında kişisel gelişim eğitimleri ve koçluk desteği de sağladık. Tüpraş gönüllülerinden seçilen Meslek Lisesi Koçlarımız yoğun iş programlarından, hatta bazen özel hayatlarından zaman ayırarak öğrencilere koçluk yaptılar. Projede emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi

MLMM Proje tanıtımı ve 3 Haziran 2011 tarihinde Tüpraş sponsorluğu ile gerçekleştirilen MLMM-Çanakkale Gezisi fotoğraflarının gösterimi ile başlayan etkinlik, bursiyer sunumları ve bu yıl orta öğretimlerini tamamlayan “Yakut Grubu Bursiyerleri”nin mezuniyet seremosi ile devam etti.

Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu’nun konuşmalarının ardından program, sunum gruplarında yer alan öğrenciler ile bu yıl mezun olan bursiyerlere sertifikalarının ve armağanlarının verilmesi ile sona erdi.

Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi Hakkında
Koç Holding’in Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2006 yılında Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Programı kapsamında eğitime destek amaçlı başlattığı Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmayı, bu konuda önder olarak devletle iş dünyası arasında işbirliğinin tohumlarını atmayı, kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak gençleri meslek eğitimine özendirmeyi amaçlıyor. Beşinci yılını dolduran proje, seksen bir ilde, ikiyüzelli okulda, sekiz bin meslek lisesi öğrencisine staj destekli eğitim bursu, istihdam önceliği ve koçluk sağlayarak hem eğitime hem de istihdama destek oluyor. Tüpraş İzmit Rafinerisi, 2006 yılından bu yana destek verdiği bu projeyle bugüne kadar 4 meslek lisesi ile birlikte çalışarak 144 öğrenciye burs ve staj imkanı sağladı.

#

22 Haz 2011 - 14:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.