Turgay Polat "Üniversiteler üretken değil"

      Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) meclis salonunda yapılan konferans Uğur Dershanesi öğrencilerinin tüm yaşamlarını etkileyecek olan alan seçimi, gel...

 

 

 

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) meclis salonunda yapılan konferans Uğur Dershanesi öğrencilerinin tüm yaşamlarını etkileyecek olan alan seçimi, geleceğin meslekleri, üniversiteler, fakülte ve bölüm tercihlerinde onlara yol gösterici nitelikte gerçekleşti. Konferansa tüm ortaöğretim ve öğrenci velileri davet edildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı, Eğitim Yazarı ve Psikolojik Danışman Turgay Polat öğrencilerle bir araya gelerek üniversite seçimleri, sınavlara ve hayata dair dipnotlar aktardı.

 

“ÖNEMLİ OLAN YGS DEĞİL, LYS”

Öğrenciler için hayatlarını belirleyici özelliğe sahip olan üniversiteye geçiş sınavlarından söz eden Polat, “Her zaman zor sınav olmasını isterim. İyi öğrenciler zor sınavda başarılır olur, kolay sınavı ise herkes yapar. Kendi yapmak istediğinize karar verin. 2 aylık süreçte puan türünüze karar verin. Sizleri YGS değil, LYS üniversitelere yerleştirecek” ifadelerine yer verdi. Polat aynı zamanda YGS konusunda da ÖSYM’nin hata yaptığını belirtti ve önümüzde ki sene YGS’nin olmama ihtimalinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

 

“ÜNİVERSİTELER BİR ŞEY ÖĞRETMİYOR”

Bilginin değişme süresinin 15 saniyede bir olduğunu hatırlatarak sözlerini sürdüren Polat, “Örneğin Angry Birds oyununu 500 milyon kişi tarafından indirildi. Bu oyunu kodlayanlar ise 17 ve 18 yaşlarında ki ortaöğretim öğrencileri. Yılda 2.1 milyar dolar kazandılar. Bizim ülkemizde ki çocuklar bunu yapmıyor. Telekom, Tüpraş, THY ve Petrol Ofisi ise bir Whatsapp? Etmiyor” diyerek üniversitelerin aslında bir şey öğretmediğini söyledi.

 

“ÜNİVERSİTELER ÜRETKEN DEĞİL”

Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversitesi üzerinden örneklendirmede bulunan Polat,

“MIT üniversitesinde 15 bin öğrenci var sadece 12 tanesi Türk. Dünyada en fazla girişimci yetiştiren üniversite. Çünkü bu okulda üniversitenin gerçek hayattan kopuk olmasına izin vermiyorlar. Bizce de üniversite gerçek hayattan kopmamalıdır. Üniversiteler yüksek liseler gibi çalışıyor. Üretken değil. 2011 yılında Türkiye 865 patent alırken Japonya tarafından 197 bin 594 patent alınmış” dedi.

#

11 Nis 2014 - 09:33 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.