Türk Birliği’ni kim vurdu?!

Defalarca yazdık, bir kez daha yineleyelim;

Uluslar arası Siyaset, “Ulusal Çıkarlar için” yapılır. Uluslar arası siyaset “diplomasi kuralları” ile yapılır!

 Ve, uluslar arası siyasette, “ulusal gücün kadar varsın!”

Öncelikle şu soruyu sormalıyız;

Son 14 yıldır, uluslar arası siyasette “ulusal çıkarlar” mı önceliklidir?

Öyle olsa, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal çıkarları için komşularımızla barış içinde olmamız gerekir! Biz, bütün komşularla kavgalıyız!

Uluslar arası siyasette “diplomasi kuralları” mı uygulanıyor?

Deneyimli dış politika uzmanlarını, diplomatlarımızı “Monşerler” diye sözde aşağılayıp, muhataplarına kabadayı dili ile seslenirsen, uluslar arası siyasette oyun dışı kalırsın!

Ya “ulusal güç?”

Ulusal güç; ülkenizin ekonomik, teknolojik, bilimsel, askeri ve ulusunuzun moral gücünün toplamıdır.

Dış borçları sürekli artan, dış ticareti sürekli açık veren, bilim üretecek üniversiteleri siyasetin malzemesi yapan, bilimsel-teknolojik üretim ve gelişmesi güdük kalmış bir ülkeyi kim ciddiye alır? Ordunuzu “kumpas davaları” ile darmadağın ederek, nitelikli kumanda gücünüzü silip atarak kime güç gösterisi yapabilirsiniz? Ordunuzda FETO çetesi yuvalanmış! Şimdi temizlemeye çalışıyorsunuz! Askeri Şura’larda siyasi iktidar uyarılmış ama 15 Temmuz’a kadar kulaklar sağır olmuş! Bu ahlaksız yuvalanmaya göz yumulmuş!

Peki, “Ulusal Moral?”

İşsizlik hızla artarken, bu yüzden yuvalar yıkılırken, suç patlaması yaşanırken, toplumun dörtte biri yardımlarla yaşarken, esnaf-sanatkar, küçük ve orta boy işletmeler bir bir kapanırken, terör olaylarına hemen her gün şehit verilirken, toplumsal şiddet artarken ulusal moral mi kalır?

Şimdi, ülkenin gerçek koşulları bu iken, Irak ve Suriye’yi kendi aralarında paylaşmış iki ülke ABD ve Rusya, seni Irak ve Suriye’deki büyük oyuna sokarlar mı?

Haber; “Suriye Hava Kuvvetleri, El Bab’daki Türk Birliği’ni vurdu, askerlerimiz şehit oldu, yaralandı.”

Gerçekten Suriye Hava Kuvvetleri mi vurdu?!

Saldırı tarihi 24 Kasım 2016. İlginç! Biz de Rus uçağını geçen yıl aynı tarihte düşürmüştük!..

Yoksa, birliğimize saldıran Ruslar olmasın?!

Geçen yıl “Öğretmenler Günü’nde” öğretmenlerle sarayında buluşan Cumhurbaşkanı bu olaydan övünçle söz ediyor ve alkışlanıyordu! Başbakan Davudoğlu; “Emri bizzat ben verdim” diyordu! Sonra faturayı “Fetocu” olduğu söylenen pilota çıkardılar!..

Rusya, uluslar arası siyaseti kurallarıyla yapan bir ülke! Şimdi barışığız! Peki, Rusya geçen yılki olayı unutmuş mudur?

Şu gerçeği unutmayalım;

Irak ABD’nin, Suriye Rusya’nın kontrolündedir! Şu anda ABD, devasa 3 yeni uçak gemisi hazırlıyor! Yani; “Dünya İmparatorluğu’na” adım atıyor!

Dünyanın en stratejik ve jeopolitik önemi olan coğrafyasında yer alan Türkiye’nin çok ciddi ve tutarlı bir uluslar arası siyaset hedefi olmalıdır. Kabadayı siyasetiyle uluslar arası siyaset yürütülemez! Kırmızı kartı gösterir, oyun dışına iterler! 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler