Türk Ocakları "Birlik" mesajı verdi

Kocaeli Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir ve yönetimi Turhal Türk Ocağı şubesinin düzenlediği  Milli İrade ve Milli Birlik Paneline katıldı. Necmet...

Kocaeli Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir ve yönetimi Turhal Türk Ocağı şubesinin düzenlediği  Milli İrade ve Milli Birlik Paneline katıldı. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Turhal Kaymakam Vekili Serhat Öcal ,Turhal Belediye Başkan Vekili Hakan Alparslan , İlçe Jandarma Komutanı, İl Müftüsü , siyasi parti ilçe başkanları , Ülkü Ocağı başkanı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri milli egemenlik ve milli birlik için bir araya geldi.

 

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Türk Ocakları Turhal Şube Başkanı Alparslan Çelik yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.  Çelik, “Türk Ocakları, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milleti'nin iradesini zorla ele geçirmek ve Birlik ve Bütünlüğümüzü bozmak için yapılan 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrasında Milli Mutabakat ve Milli birlik ruhunun yeniden tesisi ve kalıcılığı için tüm şubeleriyle birlikte gayret  içerisindedir. Devlet yöneticilerimizin ve siyasi partilerimizin de aynı iyi niyetli çabalarıyla milletimizde büyük ferahlama meydana getirmiştir. Bu ruhu zaafa uğratacak eylem ve söylemlerden kaçınılması bekamız açısından hayati önem taşımaktadır. Türk Ocakları Turhal şubemizin ev sahipliğinde düzenlenen bu hayırlı işe destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

 

ORTAK TAVIR

Türk Ocakları Kocaeli şubesi başkanı Yücel Alpay Demir  , Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, CHP İlçe Başkanı Galip Doğan, MHP İlçe Başkanı Gökhan Bozkurt, SP İlçe Başkanı Sadi Arhan yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verilirken , birlik ve beraberlik için gereken her türlü çözüme açık olduklarını belirterek 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine ve teröre karşı ortak tavır sergilediler.

 

ADALET TESİSİ ÜZERİNDE DURULMADI

Türk Ocakları Turhal Şube Başkanı Alparslan Çelik'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir Turhal'da gördüğü birlik ve beraberlik ruhundan etkilendiğini ifade ederek; "Milli birlik burada zaten sağlanmış. Tüm Siyasi Partilerin bir araya gelip ortak geleceğimiz için birlikte neler yapabilirizi konuşuyor olması geciken ama hala geç kalınmayan bir durumdur, hala vakit geç değildir. Yaşadığımız şer gecesini hayıra çevirmek elimizdedir , Devletin dirliği milletin birliği ancak , tahammül hoşgörü ve Adaletin tesisi ve kalıcılığı ile mümkündür. Devlet içinde belli kesimlerin kadrolaşmalarına müsaade edilmemesi , Liyakate önem verilmesi  ve adaletin tesisi üzerinde durulması gereken en önemli hususlardır” ifadelerini kullandı.

 

DEVLETİMİZ GÜÇLÜ

Devletimiz güçlüdür diyerek sözlerine devam eden Demir, “Cemaat örgütünün ektiği ihanet tohumlarını, zedelediği adalet sistemimizi, oluşturduğu tedirginlik ortamını bertaraf edecek onaracak ve güçlendirecek imkâna sahiptir. İnşallah tez zamanda hak edenin hakkını aldığı, suçlunun cezalandırıldığı, masumların zarar görmediği, işin ehline verildiği, farklı düşünenlere daha fazla tahammülün gösterildiği, milletin çıkarlarının her türlü çıkarın üzerinde tutulacağı günlerin arzusundayız.Bunun için gereken tüm zahmetin içerisinde olacağız” dedi. Şube başkanlarının ardından tüm siyasi parti ilçe başkanları da kürsüye çıkarak 15 Temmuz tarihinden FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar, terör ve milli mücadele konularında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

TÜRKMEN DAĞI ŞİİRİ SESLENDİRİLDİ

Programda Bucaklı Türkmen sanatçı Adil Şan'da programda sahne alarak Türkmen Türküleri ve kendi yazdığı Türkmen Dağı şiirini seslendirdi. Kendisinin Türkmen olduğunu söyleyen Şan; "Bayırbucak’tan, Türkmendağı'ndan, Halep'te ki kan ağlayan emmioğullarından kucak dolusu selamlar getirdim.Suriye Türkmenleri Anavatınımız Türkiyedir bize herzaman kucak açtınız, ekmeğinizi bizimle bölüştünüz, yaramıza merhem oldunuz" dedi.

#

24 Eki 2016 - 09:46 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.