Türk Ocakları’ndan Mescid-i Aksa’da yaşananlara tepki

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, İsrail devleti tarafından Mescid-i Aksa’nın kapılarına metal dedektör yerleştirmesinin ardından...

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, İsrail devleti tarafından Mescid-i Aksa’nın kapılarına metal dedektör yerleştirmesinin ardından yaşanan olaylar hakkında dün basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Demir, “İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı şiddet ve zulmü, endişe ve kızgınlıkla takip etmekteyiz. Mescid-i Aksa ve Kudüs, Tüm Müslümanların önem verdiği kutsal bir merkezdir. İsrail’in, 1967’den bu yana Kudüs’ü işgal ettiğini, bugüne kadar da her geçen yıl bu bölgede Yahudi yerleşimini kanunsuz bir şekilde artırdığını, 1980’den bu yana da Kudüs’ün bütününün başkent yapılması anlayışına doğru hızla ilerlediğini bilmekteyiz” diye konuştu.

 

TÜM MÜSLÜMAN ÜLKELERİN VAZİFESİ

Konuşmasına devam eden Demir, “Mescid-i Aksa’da Müslümanların ibadet etme özgürlüklerinin kısıtlanması çabalarının ve ibadet için gelenlere sık sık, terör ve güvenlik bahanesiyle, öldürmeye kadar giden şiddete dayalı fiilî müdahalede bulunulması gibi davranışların en kısa zamanda bitirilmesi gerekmektedir. İsrail Devleti’nin bu haksız ve zulme varan uygulamalarına karşı tepki vermek her müslüman ülkenin vazifesidir. Türk Ocakları Kocaeli Şubesi olarak bölgede barışın ivedilikle sağlanmasının en temel yollarından birisinin Filistin Devleti’nin dünyada tam anlamıyla tanınması ve haklarının iadesi olduğunu, İsrail’in 1967’den beri işgal ettiği Doğu Kudüs’teki işgal ve iskân politikasının bir an önce bitirilmesinin zorunluluğunu duyurmak hepimizin sorumluluğudur” dedei. Selin BECER

 

#

23 Tem 2017 - 10:37 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.