Turkcell’den Gebze'ye dev yatırım

Turkcell Superonline, 2014 yılı 3. çeyreğinde gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre; yüzde 38 oranında artırarak 328 milyon TL’ye çıkardı. Artan...

Turkcell Superonline, 2014 yılı 3. çeyreğinde gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre; yüzde 38 oranında artırarak 328 milyon TL’ye çıkardı. Artan fiber müşteri sayısıyla Turkcell Grubu’nun büyümesinde önemli paya sahip olan Turkcell Superonline, yakın zamanda tanıtılan TV Plus ile üçlü teklifler sunarak stratejisini daha da güçlendirdi.

 

686 BİN MÜŞTERİ

Turkcell Superonline bugüne kadar gerçekleştirdiği 2,5 milyar TL’lik yatırımla fiber ağ üzerinden 2 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında internet hizmetini ulaştırdı. 3. çeyrek sonu itibariyle toplam internet müşteri sayısı 1,1 milyon olurken, bunların 686 binini fiber kullanıcıları oluşturdu. Üçüncü çeyrekte 33 bini fiber olmak üzere toplam 69 bin yeni müşteri kazanımı gerçekleşti. Aynı dönemde Turkcell Superonline ses müşterilerinin sayısı ise 500 bini aştı.

 

BÜYÜME SÜRECEK

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, “2014 yılında yeni ürün ve servislerimizle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırdığımız müşterilerimizi daha da odağımıza aldığımız üç çeyreği geride bıraktık. Geride bıraktığımız dönemdeki performansımızı son çeyrekte de sürdürüp, istikrarlı büyümeye devam edeceğiz” dedi.

 

MERKEZİ ANLATTI

Turkcell Grup tarafından sunulan bütünleşik telekom çözümleri kapsamında veri merkezi hizmetlerinin önemine işaret eden Murat Erkan, halihazırda 3 şehirde toplam 7 lokasyonda 7 bin metrekareye ulaşan bir alanda kurumsal e-posta, sanal sunucu, sunucu yedekleme ve veri merkezi barındırma işlevlerini de içeren hizmetler sunduklarını aktardı.

 

BİRİ GEBZE’DE YAPILIYOR

Gelecek yılın başında temeli atılacak Gebze’deki yeni veri merkeziyle ilgili de bilgi veren Erkan, “Yeni veri merkezimiz ile bu alanda hizmet kapasitemizi iki katın üzerine çıkaracağız. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı alanda, 10 bin metrekare veri merkezi alanına; Tier-4’e hazır altyapı ile 3 noktadan yedekli fiber altyapıya, ileri deprem güvenliğine ve Leed sertifikasına sahip çevreci bir tesisle kurumlara en üst kalitede ve güvenilirlikte hizmet vereceğiz” diye konuştu.

#

06 Kas 2014 - 15:07 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.