Türkiye Futbol Direktörü

Bu konu güncelliğini kaybetti, ama spor yapmış olan, spor adamlığını Kocaelispor'da yıllarca sürdüren ve Türkiye Olimpiyat Komitesi'nin altın rozetli mensubu ve geçen dönem de Yüksek Danışma Kurulu Üyesi olan ben de birkaç satır yazmak ve derdimi dökmek istedim.

**

İzlanda maçı öncesi on asker ve beş sivil insanımız şehit düşmüştü. Halkımızın biraz sevinmeye, kısacası nefes almaya ihtiyacı vardı.

Fizik yapısı çok kuvvetli bir rakibe karşı, kaleci hariç oyuncularımızı merasim mangası gibi bir sıraya dizdik, böyle acayip bir futbol oynadık.

Eğer galip gelseydik direktörümüz yeni bir sistem yaratmış olacaktı.

Her halde bu sisteme manga sistemi veya imparator sistemi diyeceklerdi.

İkinci devre akıl başa geldi ama, golü atan Üsküdar'ı geçmişti…

Acımıza tuz bastı imparatorumuz.

**

Ben zaten yazının başlığı olan unvana takmış vaziyetteyim.

Ne demek Türkiye Futbol Direktörü, Türkiye Milli Takım Direktörü dense anlarım ama bunu anlayamıyorum.

Bir anlatan da çıkmadı.

Dil bilgisi kurallarına da uymuyor, narsist bir ifade tarzı var.

Eski futbolcu ve antrenör Sergen Yalçın bir televizyon programında bu fikre isyan etti.

Bana göre bu unvanın sahibi bütün ülkedeki takımlarında sorumlu direktörü oluyor.

Maaşı ve zamanı bol olan Fatih Terim'in ara sıra bizim Kocaelispor'umuzla da ilgilenmesi gerekir.

Özür dilerim sözümü geri aldım.

Neme lazım şimdi çok formda olan takımımızı dibe düşürür filan, onun için Sakaryaspor'a yol göstersin. ''Avansımız azalıyor'' buyurdular, kaldı mı acaba? Lehine yazan kaç futbol otoritesi var?

Ne demişti Takım Kaptanı Mehmet Topal, ''Arkadaşlarımızın durumu aklımızı karıştırıyor.'' Daha ne desin. Messi'nin yerinde oynayan Arda takıma alınmıyorsa, tam İzlanda ortamına uygun santrafor olan Burak çağrılmıyorsa, az avans ne kelime, borçlu bile çıkartırlar insanı.

**

Avukatınız sözleşmenizi düzenleyip adınıza imza edecek, siz de çıkıp ''üstü boştu, görmeden imza ettim'' diyeceksiniz.

İnsan kendini bu duruma düşürür mü?

Hukukta görmeden imza ettim demek size avantaj sağlamaz, aksine bizim gibileri şaşırtır. Bundan anlamamız gereken benim hiçbir talebim olmadı, ne verdilerse onu kabul ettim demekse bende şunu söylüyorum bu ülkede daha fazla bir ücret alan iş-güç sahibi var mı? Gece yarılarına kadar çalışan, tatil günlerinde seçim bölgelerine gidip faaliyette bulunan, Ankara'ya gelen seçmenlerini yedirip içirip ağırlayan, gerektiğin de dönüş biletlerini bile alan milletvekillerimize verilen 19.000 lira olduğunu zannettiğim maaşı vatandaşımızın her vesile ile çok gördüğü bir ortamda kendinizi siz yargılayın.

**

Federasyon Başkanımız bir televizyon mülakatında Arda'nın zamansız konuştuğunu açıklıyor. O kadar zaman geçti, o konuşmadan siz konuşup sorunu çözseydiniz ya.

Neden çözmediniz acaba?

Aradan geçen zaman içinde medyada kendilerine hak verenler yüzde bir oranın da bile değil.

Toplumun bu tepkisine rağmen yoluna devam ediyorsa elbette bir bildiği vardır, zira nede olsa imparatordur.

İmparatorlar çok bilirler ama tahttan inmeleri hep acıklı olur, çünkü oraya demokratik yoldan yani seçimle gelmiş değillerdir. Federasyon için böyle bir şey söyleyemeyiz zira kararı onları seçenler verir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Feridun Güray - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler