Türkiye sömürge ülkesi mi?

Uluslar arası Siyaset’te belirli “diplomatik kurallar” vardır;

Bir Devlet’in üst düzey yöneticisi, bir başka ülkeye ziyaret yapacaksa;

öncelikle ziyaret nedeni ve görüşmek istediği yöneticilerle ilgili bilgi verir, karşı ülkeden onay alır.

Bir komşu ziyaretinde bile, bu nezaket gösterilir!

“Akşam yemeğinden sonra oturmaya geleceğiz, müsait misiniz?” diye.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’ye geldi. Ama, resmi ziyaretler adresi “Başkent Ankara” olduğu halde, Biden İstanbul’u Karargah yaptı!

Önce, bazı sivil toplum örgütleri yöneticileri ve tutuklu gazetecilerin aileleriyle görüştü, sonra muhalefet partileri temsilcilerini görüşmeye davet etti ve görüştü!

Sonra da Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile resmi görüşmelerini yaptı. Nerede? İstanbul’da!

Biden, Cumhurbaşkanı’nın yerden yere vurduğu, en ağır hakaretleri ettiği, Savcıları ve YÖK’ü “gereğini yapın” diyerek harekete geçirdiği “Barış İçin Akademisyenler Bildirisi” nde imzası olan akademisyenleri övdü!  Tutuklu gazeteci Can Dündar’ın oğluna, “babasıyla gurur duyması” gerektiğini söyledi! Oysa Cumhurbaşkanı’na göre Dündar “Vatan Haini” değil miydi?

“Cumhurbaşkanı bir “Van Minüt” de Biden’e çeker” diye düşündüm ama hayret, Cumhurbaşkanı en küçük tepki göstermedi!? NEDEN?

Biden, Erdoğan’ın “dokunulmazlıklarını kaldırın” dediği, terör örgütünün siyasal uzantısı olarak nitelediği HDP’nin temsilcileriyle de görüştü!..

Biden, daha sonra Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile de görüştü. Ve açıkça, Suriye’deki Kürt siyasal hareketi PYD ve onun silahlı kolu olan YPG’nin “Suriye konusunda masaya oturacak muhataplardan biri” olduğunu ve “Terör örgütü olmadığını” söyledi! Her iki siyasetçimizden de “ulusal onurumuzu koruyacak bir tepki” göremedik!?

Biden, ülkemizde PKK ile yaşanan ve halen süren çatışmalar nedeniyle “PKK da terör örgütüdür” diyemedi!.. Ama, PYD ve YPG’nin Türkiye nezdinde “terör örgütü” olduğu iddiasını açıkça reddetti!

 Biden,  YPG ile PKK arasında sürdürülen ve sağır sultanların bile bildiği “silah alışverişi” ve “ABD yapımı insansız hava aracı” nın PKK’nın Silopi deposunda çıktığını duymamış olmalı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Biden’i Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde ve o meşhur “altın varaklı ve taht misali” koltuklarda ağırladı ama Biden bir türlü yola gelmedi!

Bu ülkenin vatandaşları şu gerçekleri iyi bilmelidir;

  • ABD, “küresel Tekellerin Siyasal Tetikçisidir.”
  • ABD ile İsrail’in emperyalist siyasetleri, ayrılmaz bir bütündür!
  • ABD’nin Ortadoğu ve Kafkaslar petrollerini denetleme ve öncelikli olarak yararlanma talebi hiçbir koşulda değişmez!
  • Bu nedenledir ki ABD emperyalizminin BOP-Büyük Ortadoğu Projesi hazırlanmıştır! Bu projeye göre Kuzey Irak, Kuzey Suriye, Güneydoğu Türkiye ve Güneybatı İran’dan koparılacak topraklar üzerinde “Büyük Kürdistan” kurulacaktır!
  • ABD, Türkiye’yi bu küresel sömürü planları ve uygulamaları için bir “piyon” gibi görmektedir!
  • Hızla artan dış borçları, çöken tarım ve hayvancılığı, üretim ve teknolojik gelişmeye dayanmayan RANT Ekonomisi ve yabancıların kontrolündeki sigorta, bankacılık ve finans sektörüyle Türkiye, ABD için fiilen bir sömürge ülkesidir!

Bu ülkenin “ONURLU YURTTAŞLARI” bu acı gerçeği görüyor ve kahroluyorlar! Gözleri ve ruhları yalanlarla karartılmış olanlar ise ne yazık ki bu acı ve utanılası gerçeğin farkında değiller!

Ama bu gidiş iyi gidiş değil!

Çocuklarımız ve torunlarımız ardımızdan hayır dua etmeyecekler! Çünkü, bu aymazlıkla onların geleceklerini karartıyoruz!

Haydi, uyanalım artık bu kan uykulardan!..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler