Türkkan, boş köy okullarını sordu

Türkkan; ilçe ilçe, köy köy sorunları TBMM gündemine taşımaya devam ediyor. MHP’li vekil bu kez de Kandıra’daki boş köy okullarını sordu. Türkkan, Mi...

Türkkan; ilçe ilçe, köy köy sorunları TBMM gündemine taşımaya devam ediyor. MHP’li vekil bu kez de Kandıra’daki boş köy okullarını sordu. Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

KÖYLERDE KADERİNE TERK EDİLEN OKUL BİNALARI NE OLACAK?

Önergesinde; Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’ne bağlı birçok köy mahalle statüsü kazanmasına rağmen sorunlar çözülmemiş aksine daha da artmıştır diyen Türkkan; Kandıra’ya bağlı birçok köyde eğitim taşımalı sistemle yapılmakta, öğrenci sayısı az olan köylerde okula giden çocuklar kendi köylerinde değil, birkaç kilometre uzaklıktaki bir köyde öğrenimlerine devam etmektedir ifadesini kullandı.

 

TEKSEN KÖYLÜLERİ LİSE, EĞERCİLİ KÖYLÜLERİ OKULLARINA ÇEVRE DÜZENLEMESİ İSTİYOR

Birçok okulun boş kaldığını, kaderine terk edildiğini önergesinde vurgulayan MHP Kocaeli Milletvekili; Duraklı, Üğümce, Çalyer , Çakmaklar, Çalca, Deliveli, Antaplı ve Sarıgazi köylerinde okul binalarının boş olduğunu ve kullanılmadığını ifade etti.

 

Türkkan; Teksen ve Eğercili Köylerindeki eğitim sorunlarına da  önergesinde yer verdi.

 

İşte Türkkan’ın soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Lütfü TÜRKKAN

Kocaeli Milletvekili

Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’ne bağlı birçok köy mahalle statüsü kazanmasına rağmen sorunlar çözülmemiş aksine daha da artmıştır. Kandıra’ya bağlı birçok köyde eğitim taşımalı sistemle yapılmakta öğrenci sayısı az olan köylerde okula giden çocuklar kendi köylerinde değil birkaç kilometre uzaklıktaki bir köyde öğrenimlerine devam etmektedir. Bu yüzden birçok okul boş kalmış, kaderine terk edilmiştir. Duraklı, Üğümce, Çalyer , Çakmaklar, Çalca, Deliveli, Antaplı ve Sarıgazi köylerinde okul binaları boştur ve kullanılmamaktadır. Teksen Köyü’ndeki 3 katlı, 12 derslikli okul binasında da eğitim yapılmamakta öğrenciler taşımalı sistemle Akçaova’ya gitmektedir. Yaklaşık 650-700 nüfusa sahip Teksen köylüleri kendi köylerinde bir lise açılmasını istemektedir.

Yine Kandıra’ya bağlı Eğercili Köyü’nde yer alan Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun çevre düzenlemesine ihtiyaç vardır.

 

Bu nedenle;

1-Kandıra’ya bağlı Duraklı, Üğümce, Çalyer , Çakmaklar, Çalca, Deliveli, Antaplı ve Sarıgazi köylerinde kaderine terk edilen okul binalarının başka bir amaçla kullanılması düşünülmekte midir, bu binaların akıbeti ne olacaktır?

2-Yaklaşık 650-700 nüfusa sahip Teksen Köyü’ndeki 3 katlı, 12 derslikli okul binası neden eğitim için tercih edilmemiştir, bu binanın nasıl değerlendirilmesi düşünülmektedir?

3-Teksen Köylülerinin lise talebi karşılanacak mıdır, bu köye lise yapılması düşünülmekte midir?

4-Eğercili Köyü’nde yer alan Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun çevre düzenlemesi ihtiyacı karşılanacak mıdır?

#

31 Eki 2014 - 15:08 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.