Türkkan, kaset olayını Meclis gündemine taşıdı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile eski milletvekili Şevki Yılmaz arasında geçen telefon görüşmesi k...

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile eski milletvekili Şevki Yılmaz arasında geçen telefon görüşmesi kaydını Meclis gündemine taşıdı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile eski milletvekili Şevki Yılmaz arasında geçen telefon görüşmesinin kaydı basına yansımış, ses kaydında Karabalık, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı’nın görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili Yılmaz’dan yardım istemektedir. Şevki Yılmaz, Karabalık’tan kardeşi Aziz Yılmaz ile birlikte Ankara’ya giderek dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile görüşmesini istemekte, milletvekillerinin ve bakanın Karabalık’a yardımcı olmadığını söyleyerek “Onları Allah’a havale ediyorum” demektedir. Şevki Yılmaz, Karabalık’a Kaymakam’ın Kartepe’ye sürgün geldiğini, devlete karşı bir hıncı olduğunu ve bu hıncı da kendisinden çıkarmak istediğini söylemesi tavsiyesinde bulunmakta ve ses kaydında benzeri konuşmalar yer almaktadır.”

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular şu şekilde;

1-Bu telefon görüşmesinden haberiniz var mıdır, bu ses kaydı kim ya da kimler tarafından ne amaçla kamuoyuna açıklanmıştır?
2-Konuşmada bahsedilenler doğru mudur, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık neden Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı için böyle bir talepte bulunmaktadır, böyle bir yetkisi var mıdır?
3-Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Kaymakamı Ünaldı ile ilgili bu talebi neden Eski Milletvekili Şevki Yılmaz’a iletmektedir, şu an milletvekili olmayan Şevki Yılmaz’ın idari görevlendirmelerle ilgili olarak bir yetkisi mi bulunmaktadır, eğer varsa bu yetkiyi kimden almıştır?
4-Bu görüşmede geçen kişi ya da kişiler ile ilgili olarak herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

#

15 Mar 2013 - 17:44 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.