Türkkan“Ordumuz nasıl bu hale geldi”

        Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesi ile ilgili Milli Savunma Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi...

 

 

 

 

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesi ile ilgili Milli Savunma Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın genel kurulda yaptığı konuşmada gündeminde yine aynı konu vardı. Bayrağı indiren şahsa müdahale edilmemesinden dolayı görevli askerlere tepki gösteren Türkkan, Başbakan’a da zehir zemberek sözlerle yüklendi.

 

ORDU NASIL BU HALE GELDİ?

CHP’nin verdiği araştırma önergesiyle ilgili söz alan Türkkan konuşmasının büyük bölümünü bayrak konusuna ayırdı. “O soytarı yüzlerce askerin olduğu bir kuvvette nasıl girebiliyor?” diye soran Türkkan, “Direğe nasıl tırmandı? O pis elleriyle Türk bayrağını indirmesine nasıl izin veriliyor? Bu hükûmet, ordumuzun kahraman neferlerini nasıl bu hâle getirdi, anlamakta zorluk çekiyorum” dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTTUNUZ MU?

Birlikte görevli askerlere de sitem eden Türkkan, şöyle konuştu: “Burada görev yapan Mehmetçiklerimize soruyorum. O şarlatan bayrak direğine tırmanırken şehit olan atalarımız hiç mi aklınıza gelmedi? Sizi her gördüğünde kendi evlatlarıymış gibi sarılan o şehit anaları, şehit babalarının gözyaşları da mı sizi harekete geçirmedi? Ben çocuk denilen o eli kanlı teröristin o direğe tırmanmasına göz yumulmasından esef duyuyorum.”

 

BAŞBAKAN’A ÇATTI

Türkkan’ın hedefinde Başbakan Erdoğan da vardı. Erdoğan’a zehir zemberek sözlerle yüklenen Türkkan, şöyle konuştu: “Başbakan günah keçisini yine buldu. ‘Bayrağın indirilmesine göz yumanlar bedelini ödeyecek’ diyor. Yine tribünlere oynuyor. Hem teröristlere dokunmayın talimatı vereceksin, hem de bedelini ödeyecekler diyeceksin. Bu bir tenakuzdur.”

 

ÖZÜR DİLEDİ

Genelkurmay’ın yaptığı açıklamada Türkkan’ın hedefindeydi. Genelkurmay başkanından, ‘Mehmetçiklerimiz kışla içinde şehit edildiğinde de aynı serinkanlılığı gösterecek misiniz?’ sorusuna yanıt bekleyen Türkkan, “Mehmetçikler can verirken siz serinkanlılığınızı muhafaza mı edeceksiniz? Ben böyle bir olayın yaşanmasına izin verildiği için aziz şehitlerimizden, onların kederli ailelerinden ve milletimizden özür diliyorum.”

#

12 Haz 2014 - 15:06 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.