Türkşen, Körfez Rotary Kulübü’nün konuğuydu

Toplantılarında birçok öneli ismi ağırlayan Körfez Rotary Kulübü, bu defa ‘Efsane Sat Komandosu’ lakaplı emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’i ağırl...

Toplantılarında birçok öneli ismi ağırlayan Körfez Rotary Kulübü, bu defa ‘Efsane Sat Komandosu’ lakaplı emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’i ağırladı. 1996 yılında Kardak Krizi’nin çözülmesi başta olmak üzere birçok tarihi operasyonda TİM Komutanı olarak görev yapan ve 2010 ile 2013 yılları arasında FETÖ kumpası sonucu 3 buçuk yıl cezaevinde yatan Ali Türkşen, Wellborn Luxury Otel’de Körfez Rotary üyeleriyle bir araya geldi.

 

DİKKAT ÇEKİCİ DİLLE ANLATTI

Körfez Rotary Kulübü Başkanı Hakan Tanta ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Rotary 2420. Bölge Vakıf Başkanı Haluk Ulusoy, Gelecek Dönem Guvarnörü Kaan Kobakoğlu ve Rotary üyelerinin yanı sıra seçkin misafirler katılım sağladı. Hasdal Askeri Cezavi’ndeki hücresinin parmaklıklarının fotoğrafını göstererek konuşmasına başlayan ATAK Akademi kurucularından Ali Türkşen, askerliğe ilk girişi, yaptığı operasyonlar, cezaevi günleri ve ATAK Akademi’deki çalışmalarını dikkat çekici bir dille anlattı.

 

“ÖNÜMÜZDE DAHA 19 DAKİKA VAR”

Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, konukların katılımıyla yaptığı sunumun ardından 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylarla alakalı konukların sorularını yanıtladı. Türkşen, “Darbe girişimi 20 dakikalık bir kısa filmse, biz bunun henüz ilk dakikasındayız. Önümüzde daha 19 dakika var. Bu 19 dakikada neler görürüz bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKE İŞGAL EDİLECEKTİ”

Türkşen, darbe girişiminin tiyatro şeklinde nitelendirilmesiyle alakalı ise “Elbette darbe girişimin ardından yaşanan süreç iktidar partisine yarıyor. Fakat böyle bir durumda bile ben tiyatro gibi ifadeler kullanıp, bu girişimin iktidar eliyle bilinçli bir şekilde yapıldığını ifade edemem” dedi. Türkşen, darbenin gerçekleşmesi durumunda olacakları ise “Darbe gerçekleşse iç savaş çıkacaktı. Daha sonra ‘krizi çözme bahanesiyle’ birileri ülkemizi işgal edecekti. Büyük sıkıntılar yaşayacaktık” şeklinde anlattı.

#

20 Eki 2016 - 13:52 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.