Tüysüzlere yine tutuklama yok

Geçtiğimiz yıl 27 Haziran’da Sarraf Tüysüzler adlı iş yerlerini kapatıp kayıplara karışan Tüysüz ailesi fertlerinin yargılandığı davaya devam edildi....

Geçtiğimiz yıl 27 Haziran’da Sarraf Tüysüzler adlı iş yerlerini kapatıp kayıplara karışan Tüysüz ailesi fertlerinin yargılandığı davaya devam edildi. Aileden; Cengiz, Cemalettin, Turgay, Yüksel, Turgut, Perihan Tüysüz ile çalışanlarından Esengül Uludağ ile Melika Zortaş’ın yargılandığı davanın 5. duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 636 mağdurun şikayetçi olduğu davanın duruşmasında mahkeme heyeti gün içinde gelen şikayetçi vatandaşların dinlemesine devam etti. Duruşma 27 Ocak tarihine ertelendi.

 

TÜYSÜZ KARDEŞLER YOKTU

Duruşmaya sanıkların hiçbiri katılmazken, Cengiz Tüysüz ve Turgut Tüysüz’ün vekili Av. Didem Zengin, karşı taraftan da şikayetçi olan mağdurların vekili avukatlar katıldı. 52 şikayetçinin dinlenilmesinin planlandığı duruşmada yalnızca 10’a yakın mağdur dinlendi. Vatandaşla Sarraf Tüysüzler tarafından mağdur edildiklerini ve el koyulan mallarının miktarını belirtti. Şikayetçilerin ifadelerinin alınmasının ardından söz alan davacı avukatlarından Av. Selçuk Gedikli, “Bu kadar kişiyi mağdur ettiler, ancak hiçbir anlaşma veya mağduriyet giderme çabaları yok. Duruşmalara da katılmıyorlar. Tutukluluk kararı verilirse hiç değilse sanıklar duruşmaya katılır” dedi.

 

“ÖDEME TUTANAKLARI DOSYAYA EKLENSİN”

Bu talebe karşılık söz alan sanık vekili Av. Didem Zengin ise, “Müvekkillerim bir takım ödemeler yaptı. Tutuksuz yargılanmalarını ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep ediyorum” dedi. Şikayetçi vekillerinden Av. Şuran Güner Alemdar ise, “Daha önce tutuklanan sanıklar, borçları ödeme sözü verdiklerinden dolayı serbest bırakıldı. Fakat bu borçları ödemedikleri gibi iletişim de kurmuyorlar, duruşmalara katılmıyorlar. Ödeme yapmışlarsa, yaptıkları ödemlerin yazılı tutanaklarını dosyaya ekleyelim. Bu şekilde biz de verilen sözün tutulduğunu görmüş oluruz” diyerek mahkeme heyetinden sanıkların tutuklanmalarını talep etti.

 

KAÇTILAR AMA TUTUKLANMIYORLAR

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine ve sanıkların tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek duruşmayı 27 Ocak tarihine erteledi. Duruşma çıkışında şikayetçi tarafın avukatları ağır ceza mahkemelerinde sanığın kaçma şüphesi bulunduğu takdirde tutuklanması gerektiğini, ancak bu duruşmada sanıkların şüphenin ötesinde kaçmış olmalarına rağmen hala tutuklamanın yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulundu. Hilal GÜDÜCÜ

#

04 Kas 2015 - 11:37 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Dolandırılan - Bilerek mahkemeyi uzatıyorlar.Amaç davayı zaman aşımına uğratmak.Adaletin çivisi çıktı.Çal çırp yanına kar kalsın.

Tutuklasınlar bir kaçını bakın ödeme nasıl yapılıyor.Yok adamlar 1,5 senedir ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar.

Kendi işlerini kurdular belkide.Ama vatandaş hala mağdur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Kasım 11:37