Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü kuruldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü kuruldu. Kocaeli’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin gidecekleri...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü kuruldu. Kocaeli’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin gidecekleri ilk adres olan Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, Türkiye’de ilk defa bir belediyede kurulmuş oldu. Koordinatörlüğe Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanlığı’na seçilen Ömer Akbaş getirildi.

 

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TANIŞMA PROGRAMI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Antikkapı Restoran’da Uluslararası Öğrenci Tanışma Programı düzenlendi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

 

91 ÜLKEDEN 1.365 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknoloji Üniversitesi’nde 91 farklı ülkeden toplam 1.365 uluslar arası öğrenci olduğuna vurgu yaparak, “Bugün gurbette olan kardeşlerimizle bir aradayız. Gurbette olmak zordur, ancak biz elimizden geldiğince sizlerin daha rahat etmeleri için çabalayacağız” dedi.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NUN TALİMATIYLA KURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, “Büyükşehir bünyesinde kurmuş olduğumuz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, bizzat Türk Dünyası ve Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı da olan Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatlarıyla kuruldu. Koordinatörlüğün oluşturulmasında Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın da büyük emekleri oldu. Bizler, sizlere en iyi şekilde hizmet sunmaya hazırız. Sizin birinci önceliğinizin eğitim olması gerekiyor. Üniversitelerinizi bitirip ülkelerinize döndüğünüzde yine sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

GÖNÜLLÜ TEMSİLCİLER

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, gelecek 10 yılda Türkiye’de yaklaşık 250 bin uluslar arası öğrencinin eğitim göreceğini söyledi. Türkiye genelinde 39 dernekle uluslar arası öğrencilere yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Bolat, her bir öğrencinin hem kendi ülkesi hem de Türkiye’nin gönüllü bir temsilcisi olduğunu dile getirdi.

 

KOORDİNATÖRLÜK TÜRKİYE’DE İLK KEZ KURULUYOR

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanlığı’na seçilen Ömer Akbaş ise Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ile uluslar arası öğrencilere yönelik çalışmaların sürdürülebilir bir formata kavuşacağını kaydetti. Öğrencilerle kayıt aşamasından mezun olana kadar her türlü sorunlarıyla ilgilendiklerini söyleyen Akbaş, koordinatörlüğün Türkiye’de bir ilk olarak örnek olacağını söyledi.

 

DERNEK İKİ YIL ÖNCE KURULDU

Başkanlığı devreden Mehmet Baydemir ise iki yıl önce başladıkları çalışmanın bugün çok önemli bir noktaya geldiğini vurgulayarak, koordinatörlüğün kurulmasına imkân veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

#

19 Ara 2014 - 17:14 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.